Backstage24.gr
Γεύσεις

Cupcakes τριπλής σοκολάτας

Για να γλυκάνετε την μέρα σας!

Υλικά

Για το frosting

400 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση

125 γρ. κουβερτούρα
180 γρ. κρέμα γάλακτος

Για τα cupcakes

75 γρ. κουβερτούρα
40 γρ. κακάο
120 γρ. βραστό νερό
120 γρ. ηλιέλαιο
120 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ κ.γ. σόδα
60 γρ. λευκή κουβερτούρα
60 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση

Για το frosting

Σπάμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη.
Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε για 2 ½ λεπτά στα 800 Watt.
Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με μία μεμβράνη.
Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε για 1 ½ λεπτό στα 800 Watt.
Αφαιρούμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η γέμιση θέλουμε να είναι πιο αραιή από το frosting.
Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το κακάο, το καυτό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Βάζουμε το ηλιέλαιο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη σόδα.
Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα γάλακτος και τη λευκή σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το μείγμα με το αλεύρι στο ρευστό μείγμα, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το μεταφέρουμε σε μία κανάτα.
Βάζουμε μέσα σε μία φόρμα για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν.

Για τη συναρμολόγηση

Βάζουμε το frosting και τη γέμιση σε δύο διαφορετικά κορνέ.
Παίρνουμε τα cupcakes και με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε στη μέση, από την πάνω πλευρά, μία τρύπα. (Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε το κομμάτι του κέικ που αφαιρέσαμε για το στόλισμα).
Παίρνουμε το κορνέ με τη γέμιση και γεμίζουμε το κενό που κάναμε στο cupcake.
Παίρνουμε το κορνέ με το frosting και επικαλύπτουμε το cupcake.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα cupcakes μας.
Σερβίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και με κομμάτια σοκολάτας.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Μηλόπιτα PANDOWDY από τον Cool Artisan!

Αναστάσης Δαφνής

Λεμονάτο φιλέτο ψαριού

Φαίη Τσακάνη

Πίτσα φτιαγμένη από… καρβέλι – (video)

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου