Διεθνής Ημέρα Μουσείων- Ξεναγήσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν συμμετοχή!

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Ατζέντα

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Σε πολλά μουσεία σε όλη τη χώρα διοργανώνονται εδώ και μέρες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. 

Ξεναγήσεις και συναυλίες διοργανώνονται σε όλα σχεδόν τα μουσεία της Ελλάδος. Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων το 1977 σε μια προσπάθεια να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. 

Ο κατάλογος των εκδηλώσεων στα Δημόσια Αρχαιολογικά Μουσεία και Συλλογές είναι… μακρύς και οι επιλογές πραγματικά πολλές.

Δες παρακάτω κάποιες επιλογές 

1. ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  

Δράση με τίτλο «Μνήμες που λανθάνουν, σημάδια που θυμούνται». Αφηγήσεις από αρχαιολόγους του μουσείου των ιστοριών που κρύβονται πίσω από επιλεγμένα εκθέματα και σχετίζονται με λανθάνουσες τραυματικές μνήμες. 

2. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 

«Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται»: Τα εκθέματα του ΒΧΜ προσφέρουν πολλαπλές αναγνώσεις του παρελθόντος για την καλύτερη κατανόηση του παρόντος. Οι εκθεσιακές ενότητες που δημιουργήθηκαν για την παρουσίαση των μόνιμων συλλογών του ΒΧΜ αποτελούν την αφορμή για την αφήγηση ιστοριών που συνάδουν με το θέμα στο οποίο είναι αφιερωμένη η φετινή Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

3. ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  

ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Η των Αθηναίων αρχή» – Η Αθηναϊκή Ηγεμονία του 5ου αι. π.Χ. 12:00-13:00 Ελεύθερη συμμετοχή

4. ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Από το ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και στο πρώτο μουσείο της Αθήνας: Η ιστορία ενός μνημείου στους αιώνες» Παρουσίαση, περιήγηση και εξερεύνηση του μνημείου με χρήση φύλλων δραστηριοτήτων. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ομάδες μαθητών Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Ώρα: κατόπιν συνεννόησης Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: τηλ. 210 3210196, 210 3210180 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ 18/5/2017 Θεματική περιήγηση με τίτλο «Άφατη θλίψη» – Η συγκρατημένη έκφραση του πένθους στα αττικά κλασικά επιτύμβια γλυπτά. 10:00-11:30 Ελεύθερη συμμετοχή – Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του My-Mykonos.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το My-Mykonos.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.