Backstage24.gr
Γεύσεις

Donuts με γέμιση κρέμα ζαχαροπλαστικής

Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά donuts εύκολα και με λίγα υλικά!

Υλικά

180 ml νερό
30 ml γάλα
1 αυγό
30 γρ. ζάχαρη
25 γρ. μαγιά νωπή
65 γρ. βούτυρο
370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 γρ. αλάτι
300 γρ. ζάχαρη
15 γρ. κανέλα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
250γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το βούτυρο (που έχουμε λιώσει) και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη, μέχρι να γίνει ελαστική.

Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, τη δουλεύουμε ελαφρώς και μετά τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, για 20-25 λεπτά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη, την ανοίγουμε σε πάχος 2 εκατοστών. Κόβουμε μικρά κομμάτια (με ένα τσέρκι ή μία κούπα), τα σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα ντόνατς και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε για μερικά λεπτά τα donuts σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα πολλά λάδια.

Με τη σύριγγα βάζουμε σε κάθε donut τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Πηγή: ipop.gr

Related posts

Σαλάτα φέτα-καρπούζι!

supervisor

Πίτα με ξερά φρούτα και μέλι

paraskevi.eustathiou

Κούκις με ξηρούς καρπούς

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου