Backstage24.gr
Γεύσεις

Πράσινη σαλάτα με σύκα και κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι

Δροσερή και νόστιμη!

Υλικά:

Για τη σαλάτα:

  • 6-8 φρέσκα σύκα, αναλόγως το μέγεθός τους
  • Ελαιόλαδο
  • 140 γρ ρόκα
  • ¼ φλ. ή 30 γρ. φιστίκια
  • 1 κ.γ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • 110 γρ blue cheese ή Gorgonzola

Για τη σως:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.γ. ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο, το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα σύκα, αφού τα έχουμε κόψει στη μέση.

Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε τα σύκα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι.

Τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο τη σαλάτα, τα σύκα, τα φιστίκια, το τυρί και τα κράνμπερι.

Προσθέτουμε τη σως και σερβίρουμε

Related posts

Vegan μπάρες σοκολάτας

paraskevi.eustathiou

Χοιρινές μπουκίτσες με κρέμα γάλακτος & μανιτάρια

supervisor

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου