Είναι το πρόσωπο το νέο ναρκωτικό;

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Υγεία & Ομορφιά

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Γυναικείο πρόσωπο

Η έννοια της ομορφιάς είναι πάντα στο προσκήνιο των συζητήσεων. Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Molecular Psychiatry έδειξε πως εξελικτικά μας αρέσουν περισσότερο τα όμορφα πρόσωπα γιατί έχουμε αναπτύξει ενσωματωμένα βιοχημικά κίνητρα για αυτό.

Η ομορφιά ενεργοποιεί τα κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου με τον ίδιον τρόπο όπως κάνουν ορισμένα ναρκωτικά. Συγκεκριμένα όταν ερευνητές εξέτασαν τους μ-οπιοειδείς υποδοχείς, που είναι υπεύθυνοι παρομοίως για την ενεργοποίηση, όπως με την μορφίνη και την ηρωίνη, έδειξαν παρόμοιες αντιδράσεις. Αυτό το φαινόμενο συνδέεται επίσης και με το γεγονός της έντονης προσκόλλησης και της σύνδεσης μας με κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Σε αντίθεση, μια άλλη έρευνα έδειξε, πως τα πολύ όμορφα πρόσωπα δεν είναι τόσο αξέχαστα και αξιομνημόνευτα, όσο τα υπόλοιπα.

Πηγή: queen.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.