Backstage24.gr
Γεύσεις

Εξωτικός σολομός και noodles με άρωμα πορτοκαλιού

Υποσχέθηκες να του μαγειρέψεις το Σαββατοκύριακο και θες κάτι εξωτικό για να τον θαμπώσεις αλλά να είναι και γρήγορο για να έχει χρόνο να ετοιμαστείς.

Για σένα δουλεύουμε και σου προτείνουμε εξωτικό σολομό με soba noodles. Άρωμα πορτοκαλιού και Ασίας!

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1/4 της κούπας αποξηραμένα μανιτάρια
  • 4 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ σε λεπτές φέτες
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο λευκό ραπανάκι ή daikon
  • 2 κούπες soba noodles
  • λίγο σησαμέλαιο
  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι

VINAIGRETTE

  • Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σησαμόσπορους
  • λίγο σησαμέλαιο
  • 2 κουτ. μπαλσάμικο

Προετοιμασία 30′ λεπτά:

  1. Ξεκίνα βάζοντας τα μανιτάρια σε ένα μπολ και και κάλυψε τα με ζεστό νερό, άσε τα να μουλιάσουν για 4 λεπτά και στράγγιξε τα απαλά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, το τζίντζερ και το ραπανάκι. Πρόσθεσε τα noodles και και την μισή vinaigrette και ανακάτεψε ελαφρά.
  3. Άλειψε λάδι πάνω στα φιλέτα σολομού και βάλε αλατοπίπερο και από τις δύο πλευρές. Ζέστανε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει  ψήσε τα φιλέτα για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Μετέφερε τα φιλέτα σε ένα ξύλο κοπής σε άστα να “ξεκουραστούν” πριν τα κόψεις.

 

Διαβάστε επίσης:

Πικάντικη και δροσερή σαλάτα με μάνγκο – (φωτο)

Related posts

Τραχανόσουπα με σπιτικό τραχανά

editor

Χοιρινό κλέφτικο τυλιχτό με σφολιάτα

editor

Γεμιστά του πεντάλεπτου

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live