Ελαφρύ κοτόπουλο φούρνου

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Γευστικότατο φαγητό για κυρίως γεύμα!

Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε σε δύο δόσεις τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα δύο φιλέτα. Τρίβουμε τις δύο ντομάτες στον τρίφτη μέσα σε ένα μπόλ και την τρίτη ντομάτα την κόβουμε σε κυβάκια αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια της. Τα σπόρια της τρίτης τομάτας τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τις άλλες δύο τομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις τριμμένες ντομάτες πάνω από τα φιλέτα. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν τα φιλέτα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά με ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι.

Πηγή:akispetretzikis.

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.