Backstage24.gr
Γεύσεις

Ελαφρύ κοτόπουλο φούρνου

Γευστικότατο φαγητό για κυρίως γεύμα!

Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε σε δύο δόσεις τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα δύο φιλέτα. Τρίβουμε τις δύο ντομάτες στον τρίφτη μέσα σε ένα μπόλ και την τρίτη ντομάτα την κόβουμε σε κυβάκια αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια της. Τα σπόρια της τρίτης τομάτας τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τις άλλες δύο τομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις τριμμένες ντομάτες πάνω από τα φιλέτα. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν τα φιλέτα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά με ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι.

Πηγή:akispetretzikis.

Related posts

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Αναστάσης Δαφνής

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Γιάννης Μαυρίδης

Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα πιπεριάς

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live