Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ελιόψωμο της στιγμής…

Το ελιόψωμο είναι ιδανικό για περιόδους νηστείας και γενικά είναι κατάλληλο για απογευματινό σνακ. 

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 μπεικιν πάουντερ
3/4 φλ. σπορέλαιο
1 κουτάκι μπύρας (330 ml)
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ρίγανη
1 φλ. ελιές (καθαρισμένες)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την ρίγανη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά (μπύρα, σπορέλαιο). Τα ανακατεύουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Προσθέτουμε και τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα ελαφρά. Κάνουμε μικρές μπαλίτσες με τη ζύμη και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν.
Διαβάστε επίσης:

 

Related posts

Δύο Πρόεδροι και ένας Διευθύνων Σύμβουλος στο «καθήκον»!

Γιάννης Μαυρίδης

Κέικ γεμιστό με γεύση Μερέντας

supervisor

Ρολάκια με κοτόπουλο

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live