Backstage24.gr
Ψυχολογία

Επιμένω για να τον Κερδίσω

Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι εναντίον της διεκδίκησης και της επιμονής για κάτι που μας εμπνέει,το ερωτευόμαστε, μας αρέσει και το θέλουμε πάρα πολύ.

Η διεκδίκηση είναι μια διαδικασία που κατά την γνώμη μου είναι υγιής αλλά στη περίπτωση που διεκδικούμε ένα άντρα η μια γυναίκα θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να δούμε ανάλογα σημάδια ανταπόκρισης. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν να διεκδικήσουμε κάποιον αρκεί να του δείξουμε μόνο πόσο μας αρέσει!

Αυτή δεν είναι η περίπτωση της Α. Ήρθε να μιλήσουμε για την δυσκολία που έχει να βρει έναν σύντροφο.  Μιλήσαμε αρκετές φορές για τις επιλογές που είχε κάνει μέχρι τώρα και αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι οι επιλογές της ήταν ακατάλληλες και γι αυτό τον λόγο δεν «πήγαιναν» οι σχέσεις. Οι περισσότεροι άντρες με τους οποίους σχετίστηκε η Α. δεν ήταν συναισθηματικές και κατά βάσει ήταν επιλογές  άλλων πιέσεις άλλων. Φίλων, γνωστών, συγγενών με τη παρότρυνση  να σχετισθεί γιατί «περνάνε τα χρόνια και θα μείνει στο ράφι».

Αυτό ανακαλύψαμε ότι ήταν ένας λανθασμένος χειρισμός, και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι οι επιλογές μας πρέπει να αντανακλούν εμάς τους ίδιους, τα θέλω μας και την αισθητική μας.Ο δεύτερος λανθασμένος χειρισμός της Α. ήταν ότι μέσα στη σχέση το ΟΧΙ δεν υπήρχε, ότι ήθελε ο σύντροφος της αυτό και γινόταν. Η συμμετοχή της στην υπομονή, στο να περιμένει και να θυματοποιείται ήταν μεγάλη.

Ο τρίτος λανθασμένος χειρισμός  ήταν ο χρόνος. Δεν έδινε χρόνο στον εαυτό της, δούλευε ακατάπαυστα και όλο το ενδιαφέρον της ήταν στραμμένο στην εργασία. Η κοινωνική και προσωπική ζωή απλά δεν υπήρχαν.

Η γνωριμία  με έναν νεαρό άντρα και πολλά υποσχόμενο στο χώρο εργασίας της ήταν η κορύφωση των λανθασμένων χειρισμών της. Γνωρίστηκαν, η Α. επένδυσε συναισθηματικά δυσανάλογα όμως με αυτόν, ήρθαν κοντά, γίνανε φίλοι και τελικά έμαθε ότι ήταν αρραβωνιασμένος και ετοιμαζόταν να παντρευτεί. Αλλά δεν πτοήθηκε, συνέχισε να τον πολιορκεί και να επιμένει. Η επιλογή της αυτή την φορά ήταν δική της, της άρεσε και έδινε χρόνο. Ασχολήθηκε με την εμφάνιση της, άρχισε να κάνει διατροφή, έβγαινε με τις φίλες της αλλά …………διεκδικούσε λάθος άνθρωπο.  Όποια κίνηση γινόταν από την πλευρά του ερμηνευόταν σαν ενδιαφέρον από την Α. Ο νεαρός το κατάλαβε και άρχισε να απομακρύνεται αλλά τότε η Α άρχισε να τον διεκδικεί περισσότερο. Στο ερώτημα ποια είναι τα σημάδια που έδειξε το ενδιαφέρον του έπαιρνα διφορούμενη απάντηση.

Κάποια μέρα του μίλησε ανοιχτά και όταν εκείνος την περιόρισε λέγοντας της ότι ήταν σε ουσιαστική  δέσμευση εκείνη θύμωσε και άρχισε να τον βρίζει. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Η θλίψη διαρκής και το αίσθημα της απώλειας συγκλονιστικό. Στην πραγματικότητα όμως η Α έχει μια νευρωτική ανάγκη για αγάπη, σαμποτάρει τον εαυτό της, έχει φόβο δέσμευσης και σίγουρα ελκύεται από  άτομα που δεν είναι ολοκληρωτικά διαθέσιμα η είναι ακατάλληλα γι’ αυτήν η άτομα που δεν ενδιαφέρονται. Η Διεκδίκηση ήταν ένα ακόμα μάθημα που χρειαζόταν να μάθει γιατί κρύβει πάντα ένα σκοπό θετικό η αρνητικό. Αναρωτηθείτε λοιπόν ποιος είναι ο δικός σας σκοπός όταν διεκδικείτε!

Related posts

Το «μπέρδεμα» της Ελληνικής οικογενειακής πολυκατοικίας…

Αναστάσης Δαφνής

Πώς τα παιδικά τραύματα επηρεάζουν την ενήλικη ζωή;

editor

Αισθάνεστε «Πεσμένοι»;

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live