Έρευνα: Οι ερωτευμένοι δεν θέλουν δώρα

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Σχέσεις & Σεξ

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

love

Η έρευνα που καταστρέφει την εμπορική για πολλούς γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, έρχεται από την εφημερίδα  DailyMail και αναφέρει τα εξής.

«Όταν αισθανόμαστε ερωτευμένοι, τότε επιθυμούμε την ευημερία και την ευτυχία του συντρόφου μας. Σε αρκετές περιπτώσεις, αυτή η επιθυμία είναι εντονότερη από τις προσωπικές μας ανάγκες».

Επικεφαλής ο επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Yale, Τζάντσον Μπρίουερ, ο οποίος σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν πάνω στον ανθρώπινο εγκέφαλο, μας λέει ότι όταν ένας άνθρωπος είναι αληθινά ερωτευμένος, τότε δεν έχει την ανάγκη ενός δώρου, ως ένδειξη αγάπης από το σύντροφό του.

love

Η ομάδα των ερευνητών που ασχολείται με τη συγκεκριμένη μελέτη τονίζει πως βασικό χαρακτηριστικό της αγάπης είναι η ανιδιοτέλεια. Σε αντίθεση με την ανιδιοτελή αγάπη, όταν δυο άτομα έχουν μόλις γνωριστεί, έχουν την ανάγκη να εκφράσουν με κάθε τρόπο τα συναισθήματά τους, οπότε τα δώρα είναι κάτι που και οι δύο επιθυμούν.

«Η αγάπη δεν είναι κάτι το οποίο στηρίζεται πάνω σε ανταλλάγματα. Τα δώρα είναι κάτι εντελώς άσχετο με το αίσθημα της αγάπης» καταλήγει ο καθηγητής Μπρίουερ.

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr: