Backstage24.gr
Γεύσεις

Εύκολα σοκολατένια cupcakes

Γλυκός πειρασμός!

Υλικά:

  • 300 γρ μαύρη σοκολάτα(χαμηλής περιεκτικότητας σε κακάο), κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ καστανή ζάχαρησυν 3 κ.σ.
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 150 ml ηλιέλαιο συν λίγο ακόμα για λάδωμα
  • 284 ml ξινόκρεμα
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και βάζουμε σε μια θήκη για muffins 10 χάρτινες θήκες.

Χτυπάμε σε έναν επεξεργαστή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το ηλιέλαιο, 100ml ξινόκρεμα, τα αβγά, τη βανίλια και 100 ml νερό.

Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και γρήγορα προσθέτουμε τα 100 γρ σοκολάτας, που έχουμε χτυπήσει στον επεξεργαστή.

Χωρίζουμε το μείγμα στις 10 θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά – μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή.

Κρυώνουμε σε μια σχάρα.

Για την επικάλυψη, βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα, την κρέμα και 3 κ.σ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.

Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και να μπορούμε να γλασάρουμε τα cupcakes.

Related posts

Μπαξεβάνης, Σακελλαρίου, Νικολάου & Αθανασιάδης: Πασχαλινό τραπέζι με τη βοήθεια 4 επώνυμων σεφ

Αναστάσης Δαφνής

Μπισκότα βρώμης με σοκολάτα

editor

Χαλβάς Red Velvet με φιστίκι και τριαντάφυλλο

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live