Backstage24.gr
Γεύσεις

Εύκολη τάρτα λεμονιού

Τα υλικά μας:
Για την βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα digestives
  • 115 γρ. βιτάμ

Για την κρέμα:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φάκελο σαντιγί garni
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 75 ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
  • μερικές σταγόνες εσάνς λεμόνι (προαιρετικά)
  • 2 φακελάκια ζελατίνη σκόνη (10 γρ. έκαστο)

Επιπλέον

  • 5-6 σφολιατίνια
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Τι κάνουμε:

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
  2. Λιώνουμε το βιτάμ.
  3. Ενώνουμε το βιτάμ με τα μπισκότα και στρώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα. Βοηθάμε και με τα δάχτυλά μας, να καλυφθεί καλά η βάση.
  4. Σε αρκετά βαθύ μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το γιαούρτι, την garni (προσοχή, μόνο την σκόνη, όχι και το αντίστοιχο γάλα), την κρέμα γάλακτος, την άχνη, τον χυμό λεμονιού και την εσάνς (αν χρησιμοποιήσετε).
  5. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  6. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την ζελατίνη σκόνη και 12 κουταλιές νερό. Το αφήνουμε 3-4 λεπτά να στερεοποιηθεί. Κατόπιν το ζεσταίνουμε για μισό λεπτό (μόνο) στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί, να διαυγάσει. Το προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Αδειάζουμε την κρέμα στην φόρμα, πάνω από την βάση με τα μπισκότα.
  8. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο, ώστε να πήξει καλά η κρέμα.
  9. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, θρυμματίζουμε μερικά σφολιατίνια στην επιφάνεια της κρέμας και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Related posts

Χταπόδι στιφάδο στο φούρνο

editor

Σολωμός με πικάντικες φακές και φασολάκια

editor

Μπανάνα σπλιτ με μπράουνις

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live