Backstage24.gr
Γεύσεις

Φασολάκια με πανσέτα και δυόσμο

Ο πιο γευστικός συνδυασμός!

Υλικά:

  • 4 φλ γάλα
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 150 γρ πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 4 κ.σ. δυόσμος, κομμένος
  • 4 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 φλ φουντούκια, τεμαχισμένα και ψημένα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, 4 φλ νερό, 2 κ.σ. αλάτι και τη ζάχαρη.

Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.

Σουρώνουμε και κρατάμε 1/3 φλ από το νερό.

Βάζουμε τα φασολάκια σε κρύο νερό.

Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 1/2 φλ νερό και την πανσέτα.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να γίνει τραγανή η πανσέτα, για 25 λεπτά.

Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε την πανσέτα σε ένα πιάτο, αφήνοντας λίγο υγρό στο τηγάνι.

Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή και προσθέτουμε στο τηγάνι τα φασολάκια και το νερό που έχουμε κρατήσει.

Μαγειρεύουμε μέχρι να εξαρμιστούν τα υγρά, για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κ.σ. δυόσμο και 2 κ.σ. μαϊντανό.

Συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε.

Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με την πανσέτα, τα φουντούκια και τον υπόλοιπο δυόσμο και μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Related posts

Ρολά κανέλας

editor

Κινέζικα noodles με γαρίδες και κόλιανδρο

Αναστάσης Δαφνής

Κέικ βανίλιας γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live