Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Αν θέλουµε, µπορούµε να απολαύσουµε τη φάβα µε λίγο ελαιόλαδο και ωµά, ψιλοκοµµένα κρεµµύδια.

Υλικά

200 γρ. φάβα
1.400 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 µεγάλο κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. βαλσαµικό ξίδι
σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο, για γαρνίρισµα

Εκτέλεση

Βάζουµε σε µια κατσαρόλα τη φάβα Φενεού µε το νερό και τη βράζουµε για 1 ώρα ξαφρίζοντας τακτικά.
Μόλις αρχίσει να λιώνει και έχει πιει σχεδόν όλο το νερό, ρίχνουµε το αλάτι και αρχίζουµε να ανακατεύουµε µε ένα σύρµα χειρός.
Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κάθε 2-3 λεπτά µε το σύρµα, µέχρι το µείγµα µας να γίνει µια παχύρρευστη κρέµα.
Μόλις κρυώσει λίγο, βάζουµε τη φάβα σε ένα µπολ.
Παίρνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουµε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
Ρίχνουµε το ξίδι και τα αφήνουµε να βράσουν για 1 λεπτό.
Βάζουµε τα κρεµµύδια πάνω από τη φάβα, γαρνίρουµε µε ψιλοκοµµένο σχοινόπρασο και σερβίρουµε.

Πηγή:akispetretzikis.com

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.