Φάβα με τηγανητή κάπαρη

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Φάβα

Υλικά:

  • 300 γρ. φάβα
  • Περίπου ένα λίτρο νερό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • αλάτι
  • 30γρ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • Λίγο ελαιόλαδο

Προετοιμασία:

  • Βάλε τη φάβα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό, αλάτισε και αφού αρχίσει να σιγοβράζει, χαμήλωσε τη φωτιά σκέπασε και άφησε να ψηθεί για 1 με 2 ώρες, ανακατεύοντας διαρκώς
  • Πολτοποίησε τη φάβα με μίξερ χειρός ή βάζοντας σε μερίδες στο μπλέντερ. Πρόσθεσε και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε. Δοκίμασε και συμπλήρωσε αλάτι ή λάδι αν χρειαστεί
  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι σε κυβάκια.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και βάλε την κάπαρη, τηγανίζοντας ώσπου να βγάλει όλους τους αφρούς της και αν γίνει τραγανή.
  • Βάλε τη φάβα σε πιάτο, πρόσθεσε από πάνω μπόλικο κρεμμύδι και κάπαρη και ράντισε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο
  • Σέρβιρε

 

Πηγή: tlife.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.