Φτιάξτε τα δικά σας πον-πον

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Shopping

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

πον-πον

Σίγουρα θα έχετε προσέξει σε ξένα sites και περιοδικά, αυτά τα ιδιαίτερα πον- πον που κρέμονται από το ταβάνι, χαρίζοντας χρώμα και παιχνίδι στο χώρο. Εκτός από παιδικά δωμάτια όπου πρωταγωνιστούν, τα συναντάμε επίσης σε στολισμούς δεξιώσεων γάμων, βαφτίσεων και πάρτυ.

Πον-πον παιδικό δωματιο

 

Ο τρόπος κατασκευής τους είναι πολύ εύκολος και το κόστος τους ιδιαίτερα χαμηλό. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ένα πακέτο από χαρτιά tissue που θα βρείτε σε καταστήματα χόμπυ ή υλικών συσκευασίας, ψαλίδι και πετονιά ή κορδέλα της επιλογής σας.

Πον πον

Για ένα «πλούσιο» πον- πον, θα χρειαστούμε 8 φύλλα tissue (το πακέτο έχει συνήθως  12 τεμ.).Ξεκινάμε διπλώνοντάς τα στη μέση και φτιάχνουμε μία βεντάλια με πλάτος τυλίγματος περίπου 2-3 εκατοστά.
Μόλις ολοκληρώσετε τη βεντάλια, δένετε στη μέση σφιχτά την πετονιά ή το κορδόνι που έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε αφήνοντας το περιθώριο που χρειάζεται για το ύψος όπου θέλετε να το κρεμάσετε. Καλύτερα να αφήσετε αρκετό και το κόβετε αργότερα.

Πον πον2
Στη συνέχεια, κόβουμε με το ψαλίδι τις δύο άκρες της βεντάλιας, σε κυκλική φόρμα ή με μυτερό σχήμα (σχήμα “V”) και ανοίγουμε τη βεντάλια μας σαν παπιγιόν. Όπως έχετε ανοιχτές τις δύο πλευρές της βεντάλιας, ξεκινάτε από τη μία πλευρά και ξεκολλάτε ένα – ένα τα φύλλα.

Πον πον3

Τα πρώτα 8 προς τα πάνω και τα υπόλοιπα 8 προς τα κάτω. Έτσι θα δημιουργηθεί το πρώτο μισό της μπάλας. Μην φοβηθείτε για το πως θα ξεδιπλώσετε το χαρτί… Χρειάζονται αέρινες κινήσεις κι ας τσαλακωθεί. Στη συνέχεια θα το στρώσετε όπου χρειάζεται, δίνοντας την ιδανική συμμετρία.
Επαναλαμβάνουμε το ξεδίπλωμα και στην άλλη πλευρά του παπιγιόν και φουντωτή μας μπάλα είναι έτοιμη για κρέμασμα.

Πον πον 4
Συνδυάστε 3-4 πον πον σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα για περισσότερο παιχνίδι.
Καλές δημιουργίες!

www.decofairy.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr: