Εύκολα αλλά και γρήγορα!
Και όμως υπάρχει μια μέθοδος αποτρίχωσης και είναι η πιο οικονομική που υπάρχει!
Θα χρειαστείτε:
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- Χυμό λεμονιού
- Νερό (μόνο αν δεν είναι αρκετό το λεμόνι)
Είναι πανεύκολο και αφού μάθετε να το χρησιμοποιείτε δεν θα επιστρέψετε στην παλιά σας μέθοδο αποτρίχωσης.
Στύψτε το λεμόνι και ρίξτε τον χυμό του μαζί με δύο ποτήρια ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Το λεμόνι πρέπει να καλύπτει τη ζάχαρη εντελώς, εάν όχι προσθέστε αρκετό νερό ώστε η ζάχαρη να καλύπτεται.
Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και περιμένετε μέχρι να πήξει και να γίνει κολλώδες. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια καραμέλα με χρυσό χρώμα και μαλακή υφή, σχεδόν σαν μέλι.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει, ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.