Backstage24.gr
Γεύσεις

Γαρίδες τυλιχτές σε φύλλο σφολιάτας

Για τους λάτρεις της γαρίδας!

Υλικά:

  • 1 πακέτο κρέμα τυριού με σκόρδο και μυρωδικά, μαλακωμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 φέτες μπέικον, μαγειρεμένες και σπασμένες
  • 18 μεγάλες γαρίδες
  • 1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφος, φροντίζοντας να κρατήσουμε τις ουρές.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μία τομή στο κέντρο κάθε γαρίδας, ώστε να ανοίξει και να πάρει το σχήμα της πεταλούδας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τον μαϊντανό και το μπέικον.

Μοιράζουμε 2 κ.γ. μείγμα τυριού στο κέντρο  κάθε γαρίδας.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας.

Κόβουμε το φύλλο διαγώνια σε 18 λωρίδες (περίπου 1,5 εκ. φάρδος).

Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου σφολιάτας και τυλίγουμε μία γαρίδα ξεκινώντας από την ουρά τυλίγοντας προς το σώμα της και αντιστρόφως, μέχρι να τελειώσει το φύλλο.

Αφήνουμε την ουρά της γαρίδας ακάλυπτη.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλες τις γαρίδες.

Τοποθετούμε τις γαρίδες με τη ζύμη και τη γέμιση σε ένα ταψί.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο σφολιάτας.

 

Related posts

Μους σοκολάτας με μήλα

paraskevi.eustathiou

Moelleux με σοκολάτα και καφέ

paraskevi.eustathiou

Κρέπες (αλμυρές ή γλυκές)

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου