
Για αυτούς που δεν αρνούνται το σουβλάκι ούτε μέρα, προτείνουμε:
Τι χρειαζόμαστε:
• 16 μεσαίες γαρίδες (καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες)
• 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
• 1 μεσαίο κολοκυθάκι
• 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο
• 1 φλιτζάνι μικρα ντοματάκια
• ξυλάκια για σουβλάκι
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 1/4 φλυτζανιού φρέσκο βασιλικό
Πώς το κάνουμε:
1. Βούτα τα ξυλάκια σε νερό για 20 λεπτά. Στο μεταξύ, ανακάτεψε τις γαρίδες με σάλτσα πέστο και άσε να κάτσει για 15 λεπτα.
2. Κόψε τις πιπεριές ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σόταρε τις πιπεριές, το καλαμπόκι και τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν. Πρόσθεσε μετά τις ντοματες και σόταρε για άλλα 3 λεπτά. Kλείσε τη φωτιά και πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και βασιλικό.
3. Πέρνα τις γαρίδες στα ξυλάκια και ψήσε στο γκριλ για 2 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν ροζ και να σκληρύνουν. Σέρβιρε τα με το μείγμα καλαμποκιού.
Πηγή: sintagespareas.gr