Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με καβουρόψιχα

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Το τέλειο πιάτο για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου 

Υλικά:

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
  • 100 γρ. καβουρόψιχα
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • ½ φλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 30 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα και το χτυπάμε καλά με τον μπάτη, ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την καβουρόψιχα, την πράσινη πιπεριά, το καρότο, το δυόσμο, και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε φιλέτου.

Τυλίγουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλο σε ρολά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ροδίζουμε ελαφρώς τα ρολά .

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC.

Μεταφέρουμε τα ρολά και τα υγρά που έχουν βγάλει σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στο φούρνο στους 220οC για 20 περίπου λεπτά.

 Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε τα υγρά σε ένα κατσαρολάκι.

Δένουμε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ.

Σερβίρουμε τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με τη σάλτσα και συνοδεία ρυζιού με λαχανικά.

 

Πηγή: dimitrisskarmoutsos

 

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.