Γιάννης Μπέζος: «Όταν το χρήμα πάει σε ανθρώπους που δεν έχουν παιδεία, είναι καταστροφικό»

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Celebrities, Lifestyle

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Γιάννης Μπέζος

Καυστικός όπως πάντα στις συνεντέυξεις του!

Ο Γιάννης Μπέζος σε συνέντευξή του με αφορμή τον ήρωα που υποδύεται στο θέατρο μίλησε για τους Έλληνες και την συμπεριφορά τους.

Στη θεατρική παράσταση «Ένας ήρωας με παντόφλες», που παρουσιάζετε στο Θέατρο Βρετανία, ο στρατηγός Δεκαβάλας είναι ρομαντικός και ενθουσιώδης. Είναι ελαττώματα αυτά για την εποχή μας;

«Δεν είναι ελαττώματα, αλλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπει κανείς και αν αυτά είναι εκμεταλλεύσιμα ή όχι».

Έχετε κοινά χαρακτηριστικά με τον ήρωα;
«Όχι ιδιαίτερα. Είναι ένας άνθρωπος του καθήκοντος».

Εσείς δεν είστε;
«Είμαι. Το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Επειδή στη χώρα μας όλα διαστρεβλώνονται, πολλοί το περιορίζουν στην έννοια… του καθήκοντος προς την πατρίδα. Η πατρίδα όμως δεν είναι αφηρημένη έννοια. Σχετίζεται με το πώς συμπεριφερόμαστε έξω, πόσο σεβόμαστε το περιβάλλον και την πόλη που ζούμε, αν μιλάμε άσχημα στους υφισταμένους μας, με το πώς φερόμαστε στα παιδιά μας, ποια είναι η δημόσια εικόνα μας. Έχεις μια υποχρέωση απέναντι στο σύνολο».

Οι Έλληνες είμαστε περισσότερο του «φαίνεσθαι» απ’ ό,τι του «είναι»;
«Αυτό είναι σίγουρο. Βλέπετε τα αποτελέσματα τώρα. Αυτά που ζούμε είναι δείγμα της αγραμματοσύνης, του «αρχοντοχωριατισμού», της αμάθειας και της επιπολαιότητας. Όταν το χρήμα πάει σε ανθρώπους που δεν έχουν αγωγή και παιδεία, είναι καταστροφικό».

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.