Γιατί ρωτάει … γιατί;

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Παιδί

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Το μωρό σας μεγάλωσε και σας βομβαρδίζει ασταμάτητα με ερωτήσεις που ξεκινούν με ένα «γιατί;»

 

Κι όμως είναι φυσιολογικό! Μεταξύ των 30 με 36 μηνών τα νήπια περνούν το «στάδιο των ερωτήσεων», επομένως αφενός δεν είστε μόνοι, αφετέρου οι απορίες κάποια στιγμή θα λάβουν τέλος.

Ρωτάει διαρκώς διάφορα γιατί από τη μια θέλει να ικανοποιήσει την περιέργειά του και να μάθει πληροφορίες για τον κόσμο που το περιβάλλει. Από την άλλη είναι πιθανό να θέλει να τραβήξει την προσοχή.

Παράλληλα οι ερωτήσεις είναι ο πιο εύκολος τρόπος να διατηρήσει επαφή μαζί σας και να ενισχύσει το μεταξύ σας δέσιμο.

Αν επαναλαμβάνει την ίδια ερώτηση πολλές φορές, είναι πολύ πιθανό να μην έχει καταλάβει – ή να μην ικανοποιείται! – από την απάντηση.

Αντί να θυμώσετε επειδή κάνει ακριβώς την ίδια ερώτηση σταματήστε να απαντάτε και προσπαθήστε να προσελκύσετε την προσοχή του με ένα παιχνίδι ή μια δραστηριότητα.

Φροντίστε οι απαντήσεις σας να είναι απλές και να αρμόζουν στην ηλικία του.

Αν κάνει ερωτήσεις για να τραβήξει την προσοχή σας, διατηρήστε τις απαντήσειςσας ακριβείς αλλά σύντομες και δείξτε το ενδιαφέρον σας με άλλους τρόπους, όπως το παιχνίδι ή μια αγκαλιά.

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.