Backstage24.gr
Γεύσεις

Γίγαντες φούρνου

Παραδοσιακό Ελληνικό πιάτο οι γίγαντες, αποτελούν εξαιρετικό μεζέ πριν από χειμωνιάτικα ή καλοκαιρινά πιάτα που σηκώνουν κρασί. Ταπεινό και πολύ νόστιμο!

Υλικά

500γρ γίγαντες
1κ.τ.γ μαγειρική σόδα
1 ½ ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 καρότα κομμένα σε φέτες
5 σκελίδες σκόρδο
1 πιπερίτσα καυτερή
1 ντομάτα κον-κασέ κονσέρβα
1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες
1κ.τ.σ ζάχαρη
½ ματσάκι μαιντανό
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φρέσκιες τριμμένες ντομάτες
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Απ΄το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το ένα κουταλάκι σόδα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό. Μόλις βράσει ρίχνουμε για 15 λεπτά περίπου τους γίγαντες,τους ξαφρίζουμε ανά διαστήματα και τους σουρώνουμε. Πετάμε το το πρώτο νερό.
Σε μια καθαρή κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει,μετά προσθέτουμε το σκόρδο,το σέλερι,τα καρότα και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και την κον-κασέ και την ζάχαρη.Συμπληρώνουμε με καυτό νερό μέχρι να σκεπαστούν και λίγο ακόμα και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 40 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τους γίγαντες με τη σάλτσα τους σε ταψί,προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο,την πιπερίτσα και ένα φλιτζάνι νερό ακόμα, αν δεν έχει πολλά υγρά.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και λευκό τυρί σόγιας άμα θέλουμε.

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Μπανάνα σπλιτ με μπράουνις

supervisor

Κρέπες με κρέμα γιαουρτιού

supervisor

Νηστίσιμα μπιφτέκια με κινόα!

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου