Gossipstory.gr
Γεύσεις

Γιορτινή πατατοσαλάτα

Πανεύκολη!

Υλικά:

8 μέτριες κόκκινες πατάτες, μαγειρεμένες και κομμένες σε κύβους
2 σέλερι, λεπτοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
4 αβγά βρασμένα, κομμένα
1/2 φλ αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο
1/4 φλ κόκκινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη
1/4 φλ πράσινη πιπεριά, κομμένη
1-1/4 φλ μαγιονέζα
1/4 φλ κρέμα γάλακτος
1/4 φλ γιαούρτι
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, λιωμένος ή 1 κ.γ. βασιλικό, ξερό
1 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, λιωμένη ή 1 κ.γ. μαντζουράνα, ξερή
1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, λιωμένο ή 1 κ.γ. άνηθο, ξερό
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
4 μεγάλα ντοματίνια, χοντροκομμένα
1 φλ κατεψυγμένος αρακάς, ξεπαγωμένος
1 φλ τυρί τσένταρ, τριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αβγά, το αγγούρι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, την κρέμα, το γιαούρτι, το βασιλικό, τη μαντζουράνα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι

Ενώνουμε το μείγμα γιαουρτιού με τις πατάτες και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον αρακά και το τυρί.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Related posts

“Κραμπλ” από νεκταρίνια

Αναστάσης Δαφνής

Μαραθόπιτες

supervisor

Μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live