Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Για όσους αγαπούν το κολοκύθι και τους αρέσει να δοκιμάζουν διαφορετικές γεύσεις!

Υλικά

1.200 γρ. κίτρινη κολοκύθα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. γαρίφαλο, σκόνη
2 κ.γ. κανέλα
80 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
60 γρ. σταφίδα κορινθιακή
100-150 γρ. σπορέλαιο, για το άλειμμα των φύλλων
450 γρ. φύλλο κρούστας
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη, την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
Η κολοκύθα λόγω της ζάχαρης βγάζει νερά. Σουρώνουμε την περιττή υγρασία και την πετάμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αλείφουμε ένα ταψί 25×35 εκ. με σπορέλαιο και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα.
Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα πάλι καλά ένα ένα.
Χαράζουμε ελαφρά την πίτα και την ψήνουμε για μία ώρα.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, και τη σερβίρουμε.

Πηγή:akispetretzikis.com

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.