Backstage24.gr
Γεύσεις

Γλυκιά τάρτα με δαμάσκηνα

Τα φρέσκα δαμάσκηνα είναι στο φόρτε τους αυτή την εποχή. Το αποτέλεσμα «φέρνει» λίγο και σε αμερικάνικο cheesecake. Σίγουρα πάντως η γεύση της ήταν πολύ ιδιαίτερη!

Χρόνος Προετοιμασίας: 60′
Μερίδες: 8

Υλικά

Για τη ζύμη
125 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας κρύο νερό

Για τη γέμιση

200 γραμμάρια τυρί κρέμα light
250 γραμμάρια ξινό τυρί Ίου
2 αυγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
4-5 φρέσκα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε με το χέρι τα υλικά για τη ζύμη (είναι πολύ εύκολο). Φτιάχνουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30′.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και καλύπτουμε μια στρογγυλή, βουτυρωμένη ταρτιέρα. Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα και αρκετά ρεβίθια (δύο περίπου φλιτζάνια τσαγιού σαν «βαρίδια» για να μην μας παραφουσκώσει η ζύμη) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 30′-35′.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα ανακατεύοντας με ένα πιρούνι όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα δαμάσκηνα.

Γεμίζουμε με την κρέμα τη ζύμη της τάρτας (αφού έχουμε αφαιρέσει πρώτα τη λαδόκολλα και τα ρεβίθια) και τοποθετούμε από πάνω τα φρέσκα δαμάσκηνα. Ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο για άλλα 30′-35′ μέχρι να ροδίσει καλά η γέμιση της τάρτας.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: www.cookandfeel.gr

Related posts

Σαλάτα με τόνο, φινόκιο, σέλερυ και dressing λαδολέμονο

editor

Κροκέτες με σπανάκι

Αναστάσης Δαφνής

Μερεντογλυκό με μπισκότα πτι μπερ

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live