Backstage24.gr
Γεύσεις

Γρήγορο και νόστιμο πρωινό μέσα σε πέντε λεπτά!

Εύκολη ομελέτα μέσα σε πέντε λεπτά για ένα νόστιμο πρωινό. 

Η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, μόνο που δεν θέλετε να το σπαταλήσετε ολόκληρο στην κουζίνα. 

Υλικά: 

6 φέτες μπέικον, 150 γραμμ. ασπρομανίταρα μικρά (φρέσκα) κομμένα στη μέση, 150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 6 φρέσκα αυγά, 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά), λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα, 6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι . 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα. 

Related posts

Μπριάμ με φέτα και τραγανές κοτομπουκιές

supervisor

Τρίγωνα μηλοπιτάκια

editor

Μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live