Backstage24.gr
Lifestyle Συνεντεύξεις

H Popi Wallick μας μυεί στον κόσμο του food blogging!

Επειδή εμείς αγαπάμε όσους ξέρουν από απολαύσεις μιλήσαμε με την Popi Wallick για μια από αυτές… Το φαγητό!

Λεπτή και κομψή, παρότι είναι συνεχώς μέσα σε λιχουδιές και πειρασμούς. Με ένα αρκετά γεμάτο πρόγραμμα, καταφέρνει πάντα να μαγειρεύει για τους φίλους και τους αγαπημένους της!

Τι είναι το food blogging και ποιος ο ρόλος του Food Blogger;

Αν το μεταφράσουμε κατά λέξη, θα ήταν ένα ημερολόγιο φαγητού, κάτι σαν το παλιό τετράδιο συνταγολόγιο, ηλεκτρονικό όμως πια και διανθισμένο με φωτογραφίες, βίντεο και πολλές φορές και προϊόντα. Συνήθως απλές καθημερινές συνταγές, που σε καθοδηγούν βήμα, βήμα και χρηστικές συμβουλές. Το φαγητό, είναι απόλαυση και μοίρασμα, το food blogging βασίζεται στην συνταγή και στην εικόνα. Ο ρόλος του food blogger είναι να μοιραστεί την εμπειρία, την τάση, τη γεύση και να σε κάνει μέρος της “κουζίνας” του, πολλές φορές δημιουργώντας και “μόδα” αποτυπώνοντας τη δική του ματιά στην εξέλιξη της “γαστρονομίας”.

IMG_3344

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμά σου;

Όπως σε όλους τους κλάδους αν αποφασίσεις να το κάνεις σωστά, υπάρχουν ευκολίες και δυσκολίες, χρειάζεται, χρόνος, διαρκής ενημέρωση, συνέπεια και συνέχεια. Έτσι μόνο θα ξεχωρίσεις και θα διατηρηθείς στο χρόνο και θα χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του κοινού σου και του “χώρου”.

Ποιο είναι το μυστικό ενός επιτυχημένου blog;

Δεν θεωρώ πως υπάρχουν μυστικά, θα πρέπει να το αγαπάς πολύ και να φαίνεται, να δείχνεις το πάθος σου για τη γεύση, την πρώτη ύλη, να ορίζεις το πλαίσιο και να δημιουργείς την εικόνα … η γεύση είναι αίσθηση και ταξίδι, για να έρθεις μαζί μου σ αυτό το ταξίδι θα πρέπει να σε πίσω πως θα το απολαύσεις.

Τι κάνει ένας food blogger όλη μέρα;

Θα μιλήσω για εμένα, το food blogging δεν είναι η κύρια απασχόληση μου αλλά με απασχολεί αρκετά κάθε ημέρα, ψάχνω για συνταγές, καινούργια υλικά, τεχνικές, εστιατόρια, σεφ, φωτογραφίζω, σκέφτομαι συνδυασμούς κρασιού φαγητού, μια και ασχολούμαι πολύ και με το κομμάτι του κρασιού, έμπνευση και καθημερινές λύσεις.

Food-Blog

Ποια είναι τα 5 πιο σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα;

Μαχαίρι chef, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς αυτό, μπολ, ξύλο κοπής, ζυγαριά, μαρίζ. Και αν μιλήσουμε για υλικά, ελαιόλαδο, βούτυρο, αυγά, γάλα, αλεύρι.

1

Η γεύση που σου έχει μείνει αξέχαστη είναι…

Οι κεφτέδες της Σμυρνιάς γιαγιάς μου, παιδική μνήμη, η μνήμη της γεύσης και η αγαλλίαση του οικείου και της αγάπης. Αν όμως μπορώ να μιλήσω για άλλη μια, όταν δοκίμασα τα πιάτα του Chef Grant Achatz στο τριάστερο Alinea, εκεί σταματούν οι αισθήσεις, γίνεται επανεκκίνηση και στη κάθε μπουκιά αποκτάς και μια διαφορετική εμπειρία, τέχνη, τεχνική, δημιουργία, συναίσθημα, πάθος, αποχρώσεις, υφές, αμαρτίες.

Υπάρχει ανταγωνισμός;

Για μένα όχι, θεωρώ πως υπάρχει χώρος για όλους, νιώθω όμως πως ναι από τη στιγμή που δεν είναι χόμπι αλλά αποκτά βιοποριστικό χαρακτήρα δεν μπορεί να μην υπάρχει ανταγωνισμός.

Untitled-1 copy

Λίγες πληροφορίες για την Popi:

Η Πόπη γεννήθηκε στην Χίο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι Αρσακιάς, έχει τελειώσει Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει πάρει και το Master της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Colorado αφού στο ενδιάμεσο χτύπησε και ένα PHD στην Παιδοψυχολογία να της βρίσκεται. Επαγγελματικά έχει περάσει από τον ΣΚΑΙ 3 φορές μάλιστα, μια σαν υπεύθυνη οργάνωσης παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου και μια σαν διευθύντρια Marketing κάτι χρόνια αργότερα, έχει υπάρξει διευθύντρια Marketing του Radio Gold, διευθύντρια παραγωγής της Omega Entraitenment και διευθύντρια Marketing και επικοινωνίας των ραδιοσταθμών Λάμψη 92,3 και Village 88,3. Κάποια στιγμή βαρέθηκε μάλλον τα μέσα και άλλαξε προσανατολισμό αναλαμβάνοντας τη Γενική Διεύθυνση της εταιρείας Hellenic Fine Oils, θυγατρικής της εταιρείας Μύλοι Σόγιας, ενώ το 2010, ανέλαβε την Εμπορική Διεύθυνση και τη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Silver Group. Σήμερα η Πόπη είναι Digital Marketing Director της εταιρείας Bonello Ltd και επίσης είναι Διευθύντρια των Ηλεκτρονικών Εκδόσεων Taste Advisor και Childo. Και μέσα σε όλα αυτά, καταφέρνει όχι μόνο να μαγειρεύει για τους φίλους και τους αγαπημένους της, να γίνει certified sommelier αλλά να διατηρεί και blog, το TASTE ADVISOR καθώς και ραδιοφωνική εκπομπή στο Amagi radio, κάθε Τετάρτη, με θέμα το κρασί και τη γεύση, Winelovers.gr

Συνέντευξη στον: Αναστάσιο Ε. Δαφνή

Αυτά και άλλα πολλά διαβάζουμε κάθε Σάββατο στο ένθετο της εφημερίδας «Παρασκήνιο» «Backstage» . 

Διαβάστε επίσης: 

Η Εμμανουέλα Κόκκαλη εξομολογείται τα πάντα για την τάση που λέγεται food blogging!

Related posts

Καινούργιου: «Έμαθα από τα δάκρυά μου!»

supervisor

Τάκης Ζαχαράτος: “Δεν θα είναι η ίδια η τηλεόραση χωρίς την Ελένη Μενεγάκη”

Γιάννης Μαυρίδης

Μαριώ: Η γέννα που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live