Backstage24.gr
Γεύσεις

Ινδικά κεφτεδάκια

Απολαύστε ένα μοναδικό ασιατικό πιάτο!

Υλικά

500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γραμ. κιμά κοτόπουλο
1 καρότο τριμμένο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γλ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
3 κ.σ κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
λίγη φρυγανιά
αλάτι

Για τη σάλτσα κάρυ
2-3 κ.σ ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. πάστα κάρυ κόκκινη
1 κ.γλ. κύμινο
2 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
400 γραμ. γάλα καρύδας
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ φρέσκο κόλιανδρο

Για το σερβίρισμα
βρασμένο μπασμάτι
λάιμ

Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια
Για τα ινδικά κεφτεδάκια, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε.

Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε δίσκο.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ. Ροδίζουμε τα κεφτεδάκια για λίγα λεπτά. Είναι μικρά σε μέγεθος και γίνονται σε πολύ λίγο χρόνο. Τα βγάζουμε λίγα λίγα σε πιατέλα.

Για τη σάλτσα κάρυ
Στο λάδι από τα κεφτεδάκια, σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πάστα κάρυ. Προσθέτουμε το κύμινο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε για 5΄, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το αλάτι και λίγο νερό. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 5-6΄και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Σιγοβράζουμε για 5΄.

Προς το τέλος του βρασμού, που έχει πυκνώσει η σάλτσα κάρυ, προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το φρέσκο κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με βρασμένο μπασμάτι και φέτες λάιμ.

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Σπιτικό παστέλι

editor

Σουφλέ κανταΐφι με τυριά

editor

Κορμός: Εύκολο γλυκό ψυγείου!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live