Backstage24.gr
Celebrities Συνεντεύξεις

«Iordanis»: “Το κοσμηματοπωλείο των επωνύμων”! – (φωτο)

Το κοσμηματοπωλείο «Iordanis» φημίζεται για τις μοναδικές συλλογές του από υπέροχα κοσμήματα που ανεβάζουν τη διάθεση και χαρίζουν απαράμιλλο στιλ…

Η εταιρεία «Iordanis» δραστηριοποιείται στον χώρο του κοσμήματος περισσότερα από 40 χρόνια. Το 1974, ο Ιορδάνης Δαϊλόγλου ίδρυσε ένα εργαστήριο κοσμημάτων στο κέντρο της Αθήνας, με αρχικό στόχο το χονδρικό εμπόριο στο τουριστικό κόσμημα.

Δημήτρης-Ιορδάνης, Ναταλία Δραγούμη

Το 1986 μετακόμισε στο Χαλάνδρι, σε ιδιωτικό χώρο, όπου εξακολουθεί να φιλοξενείται το εργαστήριο της εταιρείας μέχρι και σήμερα. Διατηρώντας τον αρχικό στόχο στον κλάδο της χονδρικής πώλησης, αποφάσισε να εμπλουτίσει τη συλλογή του και να κάνει στροφή προς το λιανικό εμπόριο. Το 1993 στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου λειτούργησε το πρώτο κοσμηματοπωλείο «Iordanis».

Δημήτρης-Ιορδάνης, Μιμή Ντενίση

Στη συνέχεια, διαθέτοντας μεγάλη ποικιλία καλαίσθητων κοσμημάτων της προσωπικής του συλλογής και κάνοντας συνεργασίες με επώνυμους οίκους, επεκτάθηκε. Το 1997, το δεύτερο κατάστημα «γεννήθηκε» στο κέντρο της αγοράς της Κηφισιάς και λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Το 2011, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του και έχοντας σπουδάσει Χρυσοχοΐα στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Αθήνα αλλά και Γεμολογία στο GemologicalInstituteofAmerica, ο Δημήτρης Ιορδάνης-Δαϊλόγλου ανακαινίζει το κατάστημα στο Χαλάνδρι, δίνοντάς του χαρακτηριστικά που δείχνουν τον αέρα της νεανικής φιλοδοξίας, αλλά και σεβασμό στην οικογενειακή παράδοση. Το «Π» συνάντησε τον Δημήτρη Ιορδάνη-Δαϊλόγλου, ο οποίος μίλησε για όλα.

Ιφιγένεια-Ιορδάνη-Γιώργος-Ντάβλας-Ευγενία-Ιορδάνη

«Η πρώτη μου επαφή με το αντικείμενο ήταν όταν ήμουν παιδί, που ο πατέρας μου ως καθηγητής στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας έκανε ένα τεστ σε κάθε καινούργιο μαθητή του. Σε μια ίσια πλάκα από ασήμι σχεδίαζε με μαρκαδόρο έναν σταυρό και στη συνέχεια έπρεπε ο μαθητής να ακολουθήσει με τη σέγα τη γραμμή του μαρκαδόρου. Ακούγεται εύκολο, αλλά στην πράξη ένας στους εκατό καταφέρνει να κάνει ίσιο τον σταυρό. Οπότε ο πατέρας μου, βλέποντας με ως παιδί να τον κοιτάω με όρεξη όταν εργαζόταν στον πάγκο του, αποφάσισε να με βάλει στη διαδικασία του τεστ σε ηλικία 12 ετών και το αποτέλεσμα τον ενθουσίασε».

Πώς βιώνεις την κρίση στον χώρο σου;

Σταδιακά έβλεπα τα τελευταία χρόνια ανθρώπους να χάνουν την ελπίδα τους και αυτό είναι πολύ στενόχωρο. Αυτή την περίοδο δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που δεν είναι πληγωμένος και δεν μιλώ μόνο για τα οικονομικά εισοδήματα και ελλείμματα, αλλά και για το αποτέλεσμα αυτών σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά επίπεδα. Γιατί πονάς, αν πονάνε όλοι γύρω σου, και ποτέ δεν χαίρεσαι με τον πόνο του διπλανού σου. Με άλλα λόγια, θέλω να πω πως στην Ελλάδα υπάρχει κάποια αγοραστική δύναμη, ίσως και τόση ώστε να σταθεροποιούνταν το εμπόριο, αλλά δεν υπάρχει διάθεση από αυτό το δυνητικό κοινό είτε γιατί νιώθει πως είναι η σειρά του στο σκόπευτρο είτε γιατί, αν έχει προστατευτεί, δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό το lifestyle που θέλει εν καιρώ κρίσεως. Επομένως, ναι, δεν είμαστε η εξαίρεση και εμείς έχουμε σημαντικά προβλήματα, όπως όλος ο κόσμος, αλλά η προσπάθεια πάντα ανταμείβεται.

Ευγενία-Δημήτρης-Ιορδάνη-Ρίτα Μωραϊτάκη-Νίκος-Ευαγγελάτος-Τατιάνα-Στεφανίδου

Ποιες είναι οι προοπτικές στον χώρο του κοσμήματος δεδομένων των συνθηκών;

Υπάρχουν προοπτικές σε όλους τους κλάδους, απλώς έχουν γίνει πολύ πιο απαιτητικοί. Στις μέρες μας, ευκαιρίες δεν υπάρχουν αλλά δημιουργούνται, και αυτό σημαίνει πως, για να επιβιώσεις, πρέπει να ξεπεράσεις αρχικά τον ανταγωνισμό, που πλέον σε όλους τους κλάδους είναι πολύ υψηλός, αλλά στη συνέχεια τον εαυτό σου.

Με την Ελένη Μενεγάκη

Γιατί σας προτιμούν οι πελάτες σας;

Οι περισσότεροι πελάτες για εμάς αποτελούν μια καινούργια πρόκληση στον χώρο της τέχνης. Είναι δημιουργίες που κοσμούν ανθρώπους και συνοδεύουν συναισθήματα με αναμνήσεις από μικρά ή μεγάλα γεγονότα, που ζητούν αναγνώριση από τον αποδέκτη τους και όχι από το κοινό. Η ικανότητά μας να δημιουργήσουμε μοναδικά κοσμήματα υψηλής ποιότητας και αισθητικής σε συνδυασμό με ένα ευρύ φάσμα πολύτιμων λίθων είναι η ειδικότητά μας.

Έχοντας μεράκι και αγάπη για την τέχνη μας, χρησιμοποιούμε την κουλτούρα και τα γούστα του εκάστοτε πελάτη για να καταλήξουμε στο ύφος, στα υλικά και στον σχεδιασμό για ένα κόσμημα ή αντικείμενο αντάξιο των προσδοκιών τους. Παράλληλα, ένα πλήρως σύγχρονα οργανωμένο εργαστήριο είναι έτοιμο να υποδεχθεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, με δυνατότητες επιλογών που οι περισσότεροι ανακαλύπτουν στην εξέλιξη της γνωριμίας μας, όπως έτυχε μια φορά και μας ζητήθηκε να φτιάξουμε τον γνωστό φοίνικα του Ντουμπάι σε μανικετόκουμπα και βέβαια, πολύ επιτυχώς, εντυπωσίασε. Σαφώς ανταπόκριση βρίσκουν και οι εναλλακτικές προτάσεις μας για τις ανάγκες των γεγονότων που θέλει κάποιος σε πιο προσιτό επίπεδο, όπως είναι τα μονόπετρα με μαύρο διαμάντι. Και επιλέγοντας πάντα τα καλύτερα, από τα πιο ειδικευμένα εργοστάσια κοπής διαμαντιών στον κόσμο, καταλήγουν στους πελάτες μας με πιστοποίηση από το Γεμολογικό Ινστιτούτο Αμερικής «GIA».

Δημήτρης-Ιορδάνης, Φαίη Σκορδά

Πείτε μας για τα κοσμήματα που χρησιμοποιήθηκαν στη θεατρική παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Στην παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», λέγονται ιστορικές αλήθειες που στο πέρασμα των γενεών προσπερνιούνται, αλλά όχι μέσα από τις δικές μας οικογενειακές ρίζες, έχοντας μεγαλώσει με παππούδες που μας μετέφεραν αναμνήσεις από βιώματα με σκληρά συναισθήματα. Οπότε δεν είναι μια απλή παράσταση, αλλά μια ιστορική αναφορά μέσα από ένα πιθανό σενάριο, που τουλάχιστον εμένα με αγγίζει σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, εφόσον οι παππούδες μου διώχθηκαν κάποτε από την Αττάλεια και στο πέρασμά τους από τη Σμύρνη χάθηκαν συγγενείς, για να καταλήξουν κάπως εντέλει στα λιμάνια της Αθήνας. Οπότε ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να συνοδεύουν μια τέτοιου είδους θεατρική παράσταση κοσμήματα φτιαγμένα από συναίσθημα, με έμπνευση τις ζωές προγόνων μου, που «μετρούν» δύο γενιές πίσω.

Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 11, Κηφισιά, τηλ.: 2108087323 και  Κατσουλιέρη 2, Χαλάνδρι, 2130099873.

Μιμή-Ντενίση-Δημήτρης-Ιορδάνης

Συνέντευξη στον Αναστάσιο Ε. Δαφνή 

Αυτά και άλλα πολλά διαβάζουμε κάθε Σάββατο στο ένθετο της εφημερίδας «Παρασκήνιο» «Backstage» . 

Related posts

Ολόγυμνη Ελληνίδα… στο τζακούζι!

Αναστάσης Δαφνής

Σε ποια επώνυμη Ελληνίδα ανήκει αυτή η σέξι εμφάνιση;

supervisor

Ελένη Μενεγάκη: Το σχόλιο του συνεργάτη της κάτω από φωτογραφία της (ΦΩΤΟ)

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live