Κ. Κατσούλης: «Έπρεπε να κατανοήσω κάποια πράγματα ώστε να πάω παρακάτω»

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Celebrities

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Λένε ότι η υποκριτική είναι και ψυχοθεραπεία. Το πιστεύει αυτό ο Κρατερός Κατσούλης;

«Όχι, δεν είναι ψυχοθεραπεία. Αυτή την περίοδο έχω τη χαρά να διδάσκω στο Κολλέγιο Αθηνών σε ένα σεμινάριο 14 εβδομάδων με τίτλο «Λόγος στο σώμα, σώμα στον λόγο».

Ο στόχος είναι η προσέγγιση της υποκριτικής μέσω της διερεύνησης -ομαδικά και ατομικά, θεωρητικά και πρακτικά- λέξεων και συναισθημάτων. Στην υποκριτική, όπως και στην ψυχοθεραπεία, αυτό που επιδιώκει κάποιος είναι να κατανοήσει οτιδήποτε συμβαίνει, το πώς λειτουργούν τα πράγματα στη ζωή του. Σε δεύτερη φάση, αυτό ο ηθοποιός το κάνει ρόλο και το ερμηνεύει, ενώ ο ψυχοθεραπευτής, αφού το κατανοήσει, οφείλει να προτείνει στον πελάτη του τρόπους διαχείρισης της πραγματικότητας έτσι ώστε να βελτιώσει τη ζωή του. Ο ηθοποιός δεν μπορεί να κάνει δουλειά μόνος του, με τον εαυτό του. Η υποκριτική πολλές φορές σε μπλέκει χειρότερα» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

Έχει κάνει ψυχοθεραπεία; «Ναι, γιατί έπρεπε να βρω μια μέθοδο προσέγγισης, να κατανοήσω κάποια πράγματα ώστε να πάω παρακάτω τον τρόπο σκέψης μου».

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.