Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Καλαμαράκια με πλιγούρι

Τρυφερά καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι και όχι με ρύζι για να μειώσεις τις θερμίδες και διάφορα λαχανικά. Ένα πιάτο ιδανικό για τη Σαρακοστή.

Υλικά:

8 μέτρια καλαμαράκια περίπου 1 κιλό

4-5 κ.σ. πλιγούρι

1 πράσινη πιπεριά

2 σκελίδες σκόρδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρή ώριμη ντομάτα

Αλάτι και πιπέρι

1 σφηνάκι ούζο

2 κ.σ. ελαιόλαδο
Προετοιμασία:

Καθάρισε τα καλαμάρια από το κόκκαλο και αφαίρεσε τα πλοκάμια. Ψιλόκοψε τα πλοκάμια και κράτησε για τη γέμιση.

Σε ένα μπολ με κρύο νερό μούλιασε το πλιγούρι για 10′-15′ λεπτά. Σούρωσε.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά, τα πλοκάμια και άφησε να μαλακώσουν. Σβήσε με το ούζο και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Πρόσθεσε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, αλατοπιπέρωσε και ρίξε το πλιγούρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Άφησε να κρυώσει ελαφρά.

Γέμισε με τα καλαμάρια με τη γέμισή σου (μην φοβηθείς να τα παραγεμίσεις, μιας και το πλιγούρι δεν πολυφουσκώνει) και στρώσε σε ταψί. Ψήσε στο φούρνο στους 180oC για 40′ με 50′ λεπτά.

Πηγή: tlife.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.