Backstage24.gr
Γεύσεις

Απίθανο: Καλαμάρι γεμιστό με κουκουνάρι

Απλά τέλειο!!!

Υλικά:

4 καλαμάρια μεγάλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1-1/2 φλ. κινόα βρασμένη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1 πράσο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. σταφίδα
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. άνηθος
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο σπανάκι

Για τη σάλτσα
300 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
λίγο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία:

Σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και αφήνουμε για 3′-4′. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η γέμιση.Γεμίζουμε τα καλαμάρια. Στερεώνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Κάνουμε μια στρώση σπανάκι στο ταψί. Ακουμπάμε τα καλαμάρια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, περιχύνουμε τα καλαμάρια και ψήνουμε για 20′-25′ στους 180 βαθμούς.

 

Related posts

Mont Blanc με τζίντζερ και κάστανα

paraskevi.eustathiou

CUPCAKES με διπλή σοκολάτα!

Αναστάσης Δαφνής

Τούρτα espresso

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου