Backstage24.gr
Γεύσεις

Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και ντομάτα

Καλαμάρι γεμιστό στο φούρνο, με γεύση που ξετρελαίνει και αρώματα που δεν μπορείς να αντισταθείς!

Υλικά

4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γραμ. σύνολο)
1 φλ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2 φλ. φέτα τριμμένη
1/2 φλ. ξινομυζήθρα
1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ πολτό ελιάς
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα
αρωματικό λάδι
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ντοματίνια και φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Για τα καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ντομάτα και πιπεριές, πρώτα καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε, κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμάρια με το μείγμα του μπολ και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.

Ψήνουμε τα καλαμάρια στη σχάρα για 7΄περίπου από κάθε πλευρά. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με αρωματικό λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει σε πηχτή σάλτσα.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να ψήσουμε τα καλαμάρια στο φούρνο για 20-25΄, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα. Σερβίρονται ωραία με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα

paraskevi.eustathiou

Συμβουλές για δημιουργήσετε ονειρεμένες εκδηλώσεις από τους ειδικούς

Αναστάσης Δαφνής

Επιδόρπιο γιαουρτιού με φράουλες

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου