Backstage24.gr
Γεύσεις

Καλοκαιρινά ζυμαρικά με κολοκύθα

Βαρέθηκες τις σάλτσες και τα λιπαρά. Φτιάξε τα ζυμαρικά σου με κολοκύθια και κολοκυθάκια και δες την διαφορά.

Υλικά:

  • 1.5kg κολοκύθα ξεφλουδισμένη, και κομμένη σε κύβους
  • 400g ζυμαρικά
  • 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 κολοκυθάκια λεπτοκομμένα
  • 400g ρεβίθια
  • 1/2 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 60ml χυμό λεμονιού

Προετοιμασία:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάλε αντικολλητικό χαρτί και άπλωσε τους κύβους της κολοκύθας. Πασπάλισε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ψήσε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

 

Στο μεταξύ βράσε τα ζυμαρικά al dente.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε λίγο λάδι και πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και τα ρεβίθια, ανακάτεψε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και συμπλήρωσε με το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό.

 

Πρόσθεσε όλα τα έτοιμα υλικά στα ζυμαρικά και ανακάτεψε να ανακατευθούν.

 

Διαβάστε επίσης:

Εξωτικός σολομός και noodles με άρωμα πορτοκαλιού

Related posts

Στήθος κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας

editor

Υγιεινό κέικ χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο

editor

Σουφλέ με ψωμί

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live