Κάνε γιόγκα, κάνει καλό

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Υγεία & Ομορφιά

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Γιόγκα

Η γιόγκα μπορεί να μειώσει ακόμα και μια φλεγμονή ή να αλλάξει τον τρόπο που αντιδρά το σώμα στην επούλωση μιας πληγής.

Η μεγαλύτερη μελέτη επιστημόνων που έγινε ποτέ για τη γιόγκα και τις θεραπευτικές ιδιότητες πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Οχάιο στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματά της είναι εκπληκτικά. Η καθηγήτρια ψυχιατρικής και ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, Τζάνις Κισλοτ Γκλέιζερ, είναι η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που παρατήρησε ότι η γιόγκα βοηθά στην γρήγορη επούλωση των τραυματισμών και στη μείωση των φλεγμονών.

Οι ερευνητές εξέτασαν 200 γυναίκες που επιβίωσαν από καρκίνο του μαστού. Οι μισές από αυτές τις γυναίκες δεν είχαν καμία σχέση με την γιόγκα ενώ οι υπόλοιπες έκαναν δύο φορές την εβδομάδα γιόγκα για 90 λεπτά επί 12 εβδομάδες. Αυτή η δεύτερη ομάδα όχι μόνο παρουσίασε μείωση της κόπωσης που παρατηρείται μετά από την θεραπεία για καρκίνο αλλά έδειξε και αξιοσημείωτη ζωτικότητα που δεν παρατηρήθηκε στις γυναίκες που δεν έκαναν γιόγκα.

Η μελέτη δεν βασίστηκε μόνο στα λόγια των συμμετέχοντων αφού ο ερευνητής της ομάδας Ρόναλντ Γκλέιζερ απέδειξε και εργαστηριακά εξετάζοντας τις πρωτείνες του αίματος που δείχνουν τις φλεγμονές, τις κυτοκίνες, ότι μετά από τρεις μήνες γιόγκα οι δείκτες φλεγμονής μειώνονται σε ποσοστό 10% και συχνά και 15%.

Πηγή: Protothema

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.