Backstage24.gr
Γεύσεις

Καρμπονάρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. σπαγγέτι ή πέννες
  • 100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • πιπέρι άσπρο

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  2. Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος, μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.
  4. Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, πάνω στη φωτιά, και ρίχνουμε το μπέικον, την κρέμα γάλακτος καθώς και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για λίγο να ενσωματωθούν.
  5. Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.

Πηγή: sintagespareas.gr

Related posts

Ψητό χοιρομέρι με σως καστανής ζάχαρης και μουστάρδας

supervisor

Ψητό φιλέτο ψαριού στο αλουμινόχαρτο

supervisor

Αφράτα μπιφτέκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και γλυκοπατάτες

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου