Backstage24.gr
Γεύσεις

Καρμπονάρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. σπαγγέτι ή πέννες
  • 100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • πιπέρι άσπρο

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  2. Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος, μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.
  4. Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, πάνω στη φωτιά, και ρίχνουμε το μπέικον, την κρέμα γάλακτος καθώς και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για λίγο να ενσωματωθούν.
  5. Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.

Πηγή: sintagespareas.gr

Related posts

Σπιτικά δημητριακά

editor

Τούρτα καραμέλα

editor

Κουλουράκια γεμιστά με σταφύλι

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live