Backstage24.gr
Γεύσεις

Καροτόσουπα με τζίντζερ

Εύκολη,γρήγορη και με λίγες θερμίδες συνταγή!

Υλικά:

  • 1,3 κιλά καρότα, καθαρισμένα
  •  Αλάτι
  •  Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου
  • ½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 5 ½ κούπες ζωμό λαχανικών (σε 2 δόσεις)
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο φρεσκοτριμμένο
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • 1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • Φρέσκα φύλλα μέντας για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220ο C. Τοποθετήστε τα καρότα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και γαρνίρετε τα με αλάτι, πιπέρι κι αρκετό λάδι. Ψήστε τα στους 220ο C για 45 λεπτά γυρνώντας τα μόνο μια φόρα. Μόλις τα καρότα μαλακώσουν και καραμελώσουν βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα για λίγο στην άκρη.  Μόλις κρυώσουν λίγο και μπορείτε να τα πιάσετε με το χέρι σας, χοντροκόψτε τα σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ και τις 3 κούπες ζωμού. Πολτοποιήστε όλο το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.

Μεταφέρετε τον πουρέ καρότου σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τον υπολειπόμενο ζωμό, το κόλιανδρο και το μπαχάρι. Ζεστάνετε τα υλικά σε μεσαία φωτιά. Ανακατεύοντας συχνά προσέξτε την σούπα και την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώστε την φωτιά σε μεσαία-χαμηλή και τότε προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί ομοιόμορφα όλη η σούπα αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, γαρνίρετε με τα φύλλα μέντας και συνοδέψτε το με μια φέτα ψωμί.

Related posts

Καλοκαιρινή καρυδόπιτα

editor

Σουφλέ με ψωμί

Γιάννης Μαυρίδης

Super Παγωτό διαίτης, μόνο με ένα συστατικό!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live