Backstage24.gr
Κοινωνία Συνεντεύξεις

Κατερίνα Μονογυιού: Οι Έλληνες χρειάζονται πολιτική αλλαγή για να αισθανθούν πάλι την ελπίδα!

Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με την ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού ανοίγει τα χαρτιά της και μιλάει για το νησί των ανέμων, την κρίση αλλά  και το τι θα κάνει ως βουλευτής μόλις εκλεγεί.

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Τον Μάιο του 2012 η Νέα Δημοκρατία μου έκανε την τιμή και μου πρότεινε να είμαι υποψήφια βουλευτής στις Κυκλάδες. Η πολιτική συγκυρία εκείνη την εποχή ήταν η πιο δύσκολη για τη Νέα Δημοκρατία και τον τόπο, λόγω της οικονομικής κρίσης που βρισκόταν στο αποκορύφωμά της. Δεν δίστασα όμως καθόλου. Πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά για να μπορέσω κι εγώ να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον τόπο μου, στις Κυκλάδες. 

   

Τι είναι για εσάς η Μύκονος;

Για μένα η Μύκονος είναι η πατρίδα μου. Είναι το μέρος που γεννήθηκα και μεγάλωσα, είναι το μέρος όπου βρίσκω γαλήνη και ηρεμία. Η Μύκονος είναι μέσα στην ψυχή μου.

Πως βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια;

Είμαι απογοητευμένη για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στη χώρα μας. Η ανεργία ιδίως των νέων είναι στα ύψη. Η φορολογία των επιχειρήσεων και των πολιτών αντί να μειώνεται, για να υπάρξει ανάπτυξη, αυξάνεται και δημιουργείται ασφυξία στην αγορά. Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 η χώρα είχε μπει σε ένα βηματισμό ανάπτυξης και δυόμιση χρόνια μετά προσπαθούμε να ξεκινήσουμε από εκείνη την εποχή. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να επεκταθώ περισσότερο γιατί όλοι οι πολίτες γνωρίζουν τα τεράστια προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Αυτό όμως το θλιβερό κεφάλαιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει. Οι Έλληνες χρειάζονται πολιτική αλλαγή για να αισθανθούν πάλι την ελπίδα.

 

Γιατί στην Μύκονο δεν υπάρχει η λεγόμενη «κρίση»; Τι την κάνει ξεχωριστή;

Σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων η οικονομική κρίση υπάρχει. Η Μύκονος δεν αποτελεί εξαίρεση. Η κρίση είναι στο πετσί των κατοίκων του νησιού και παλεύουν, μπορώ να πω πιο εύκολα από άλλες περιοχές της Ελλάδος, να την αντιμετωπίσουν. Η Μύκονος έχει το προνόμιο να είναι ένα νησί “πολλών ταχυτήτων” όπως λέει ο Δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς. Εγώ πιστεύω ότι η τεράστια ανάπτυξη ξεκίνησε την περίοδο 1992-2009 κυρίως στη δόμηση κατοικιών και στο άνοιγμα ποιοτικών επιχειρήσεων εστίασης και ξενοδοχείων. Η Μύκονος είναι σήμερα ένας ακριβός προορισμός και συναγωνίζεται μέρη εξωτικά παγκοσμίως.

Εσείς μια γυναικά δυναμική που θα εστιάσετε ως βουλευτής περισσότερο, στις γυναίκες και στα παιδιά;

Θεωρώ αυτονόητο ότι η στήριξη της Ελληνικής οικογένειας θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε βουλευτή. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις δυσκολίες που περνούν τα νοικοκυριά στις μέρες μας, με την ανεργία των γονιών και την έλλειψη θέσεων στους παιδικούς σταθμούς.

Πως βλέπετε το μέλλον της Ελλάδας;

Δεν φτάνουν οι πολιτικές παχιές λέξεις για να απαντήσει κανείς στο ερώτημα για το μέλλον της Ελλάδας κι αν θα τα καταφέρει. Είναι κυρίως ζήτημα αυτοπεποίθησης. Αν η Ελλάδα πετύχει, θα δώσει αυτοπεποίθηση σε όλες τις χώρες που δυσκολεύονται. Αν χάσει το θάρρος της απλά δεν θα έχει μέλλον. Θέλω να τονίσω ότι αυτή είναι η δύναμη της Ελλάδας. Έχει μεγάλη καρδιά και τεράστιο πνεύμα και στο τέλος θα τα καταφέρει. Όπως έχει ένα πλούσιο παρελθόν και ιστορία έτσι θα έχει και μέλλον.

Οι περισσότεροι για την Μύκονο έχουν μια εικόνα χλιδής και αριστοκρατίας τελικά τι είναι πραγματικά η Μύκονος;

Η Μύκονος είναι ένα νησί που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από όλες τις γωνιές του κόσμου κάθε χρόνο. Είναι ένα νησί με όμορφες παραλίες και πλούσια νυχτερινή ζωή. Πρωτίστως όμως είναι ένα νησί με ιστορία πολλών χιλιάδων ετών. Στους επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς της Μυκόνου, σύμφωνα με την μυθολογία, βρίσκονται φυλακισμένοι οι Γίγαντες που νίκησε ο Ηρακλής στην Γιγαντομαχία. Η κατοίκηση του νησιού φαίνεται να ξεκινάει από την 5η χιλιετία π.Χ. όπως φανερώνουν οι διάσπαρτες προϊστορικές θέσεις που υπάρχουν στο νησί, ο Νεολιθικός οικισμός της Φτελιάς και οι Πρωτοκυκλαδικοί και Μεσοκυκλαδικοί οικισμοί στην Αναβολούσα και στο Παλαιόκαστρο. Επίσης έχει βρεθεί μεγάλος θολωτός τάφος με πλούσια κτερίσματα από πολύτιμα υλικά που φυλάσσονται στο Μουσείο της Χώρας και ίχνη Μυκηναϊκής εγκατάστασης. Το νησί γειτνιάζει με την Δήλο, το πανελλήνιο λατρευτικό κέντρο του αρχαίου κόσμου. Πάνω από 800 εκκλησίες συναντάει κανείς διάσπαρτες κάθε γωνιά της Μυκόνου, ενώ υπάρχουν αρκετοί Βυζαντινοί Ναοί, όπως η Παναγία Παραπορτιανή, το μοναδικό αυτό σύμπλεγμα των πέντε εκκλησιών και δύο μοναστήρια στα Άνω Μερά και στο Παλαιόκαστρο. Όπως βλέπετε η Μύκονος ικανοποιεί κάθε προσδοκία του επισκέπτη, είναι για όλα τα γούστα, για αυτό και το νησί είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Είστε δίπλα στον κόσμο, πρόσφατα σας είδαμε στα Άνω Μέρα να χορεύετε σε ένα πανηγύρι. Ο κόσμος σας στηρίζει τι έχετε να του πείτε για την αγάπη του.

Από τότε που είμαι υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις Κυκλάδες πάντα ήμουν δίπλα στους πολίτες και στα προβλήματά τους. Είμαι παρούσα σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων είτε κατά την χειμερινή είτε κατά την καλοκαιρινή περίοδο και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Αυτή η επικοινωνία με τους απλούς ανθρώπους μου δίνει χαρά και δύναμη, είναι για μένα η αιτία της δουλειάς μου. Από αυτούς εισπράττω την αγάπη και την στήριξή τους. Τους ευγνωμονώ για αυτό και τους ευχαριστώ και από την πλευρά μου δεν θα σταματήσω να είμαι δίπλα τους στις χαρές και στα προβλήματά τους και να αγωνίζομαι για τις ανάγκες τους. 

Πείτε εσείς  3 πράγματα που θα προσπαθήσετε να κάνετε εσείς για τον τόπο σας και που σας έχουν επισημάνει οι ψηφοφόροι σας.

Να μιλάω πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας. Όταν με τη ψήφο των πολιτών εκλεγώ, να μην ξεχάσω τους συντοπίτες μου και τα προβλήματά τους. Να διεκδικήσω με όλες μου τις δυνάμεις τη βελτίωση της ζωής όλων των νησιωτών στο χώρο που ζουν και εργάζονται.

Συνέντευξη στον Αναστάσιο Ε. Δαφνή

Αυτά και άλλα πολλά διαβάζουμε κάθε Σάββατο στην free press εφημερίδα «My Mykonos».

Related posts

Χάρης Κορνάρος: “Στη μουσική αφήνεσαι και αφήνεται και εκείνη σε σένα”

Γιάννης Μαυρίδης

Μετ’ εμποδίων το Σαββατοκύριακο το μετρό – Ποιοι σταθμοί είναι κλειστοί

Αναστάσης Δαφνής

Gyzel: The subversive life of a drag queen… -(video)

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live