Backstage24.gr
Γεύσεις

Κεφτεδάκια κοτόπουλο

Τηγανητά κεφτεδάκια κοτόπουλο!

Παναρισμένα με φρυγανιά, για τέλεια και ξεροψημένη κρούστα!

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Το καλύτερο σκαν για παιδικό πάρτι!

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. τυρί τύπου Σαν Μιχάλη τριμμένο (ή παρμεζάνα)
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

  • αλεύρι
  • αυγά
  • φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλο, βράζοντας πρώτα το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε, πετάμε την πέτσα, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και το λιώνουμε στο μπλέντερ.

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό, το μπέικον (που το έχουμε προηγουμένως περάσει λίγο στο τηγάνι), το καρότο και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά όλα αυτά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα. Πλάθουμε σε μεγάλους μακρόστενους κεφτέδες (σαν σουτζουκάκια).

Περνάμε τα κεφτεδάκια από αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά και τους αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Μετά, τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

Πηγή:argiro

Related posts

Καζάν ντιπί

editor

Φωλιές πατάτας με τυρί και με μπέικον

supervisor

Ψητό χοιρομέρι με σως καστανής ζάχαρης και μουστάρδας

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live