Backstage24.gr
Γεύσεις

Κέικ γεμιστό με γεύση Μερέντας

Ένα πραγματικά υπέροχο κέικ που έχει την υφή του τσουρεκιού αλλά την γέυση της μερέντας! Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός;

Συστατικά:

180 ml χλιαρό γάλα
2 φακελάκια ξερή μαγιά
110 γρ ζάχαρη
485 γ. αλεύρι μπλε διπλοκοσκινισμένο
2 αυγά
210  γρ. βούτυρο μαλακωμένο
100 γρ φουντούκια
100 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη
ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για την επάλειψη
ζάχαρη καστανή για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε το γάλα, την μαγιά, λίγο ζάχαρη κι αφήνουμε στην άκρη μέχρι το μείγμα να αφρίσει. Προσθέτουμε 80 γρ. από το αλεύρι και χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό, και μετά ένα ένα το αυγό, την υπόλοιπη ζάχαρη, αλάτι. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα κια σιγά σιγά ρίχνουμε μέσα το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μμείγμα. Βάζουμε 150 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική και γυαλιστερή, περίπου 5 λεπτά.  Μεταφέρουμε την ζύμη μέσα σε μια λεκανίτσα σιλικόνης, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη κι αφήνουμε να διπλασιαστεί, για μία ώρα τουλάχιστον.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάω τα φουντούκια μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να γίνουν αλοιφή. Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε την μία ζύμη δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο 20εκ  x 32 εκ. Απλώνουμε την μισή αλοιφή φουντουκιού από πάνω, αφήνοντας ένα περιθώριο 4 εκατοστά και ρίχνουμε από πάνω την μισή σοκολάτα. Ρολλάρουμε για να δημιουργήσουμε έναν κύλινδρο. Κολλάμε το τελείωμα με λίγο αυγόνερο. Τοποθετούμε σε μια φόρμα 9εκ x 19εκ. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κέικ. Αφήνουμε τα κέικ να φουσκώσουν για μια ωρα περίπου, σε μέρος ζεστό. Με πινέλο αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγόνερο και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν από πάνω τ κέικ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο πριν τα βγάλουμε από την φόρμα.

πηγή:gourmed.gr

Related posts

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι

supervisor

Κροκέτες με σπανάκι

paraskevi.eustathiou

Φακές με καραμελωμένα κρεμμύδια

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου