Κέικ κάστανο

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Αξιοποιήστε τα φρέσκα κάστανα ή τον έτοιμο πουρέ κάστανου για να φτιάξετε ένα ρουστίκ κέικ. Η γεύση του θα σας συνεπάρει.

Υλικά

400 γρ. κάστανα πουρές χωρίς ζάχαρη (βρίσκουμε σε μεγάλα σουπερμάρκετ) ή βρασμένα και πολτοποιημένα κάστανα
200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
240 γρ. άχνη ζάχαρη & επιπλέον για πασπάλισμα
2 τεμ. αυγά
40 γρ. γάλα φρέσκο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & επιπλέον για τη φόρμα
βούτυρο αγελάδας λιωμένο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τον πουρέ κάστανου μαζί με τη ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το γάλα και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 20 x 10 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη (προαιρετικά).

Πηγή:steliosparliaros.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.