Backstage24.gr
Γεύσεις

Κέικ με κομμάτια σοκολάτας γάλακτος

Γλυκιά απόλαυση!

ΥΛΙΚΑ 
– 300 γρ. βούτυρο 
– 300 γρ. άχνη ζάχαρη
– 6 αυγά 
– 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο 
– 200 γρ. φουντούκια σε σκόνη 
– 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη 
– αλουμινόχαρτο 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
– 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά 
– 230 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη 
– 1 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Βάζουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε απαλά. Προσθέτουμε την σκόνη φουντουκιού. Τέλος, τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε κι αυτή. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ψηλό τσέρκι με διάμετρο 24 εκατοστά φτιάχνουμε ένα πάτο από αλουμινόχαρτο. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700C για 30 λεπτά και μετά στους 1600C για άλλα 30 λεπτά.
Για το γλάσο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα και το μέλι. Αδειάζουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και διακοσμούμε προαιρετικά με βανίλιες, σπόρους σοκολάτας και φύλλο χρυσού.

Πηγή:.glykes-alchimies.gr

Related posts

Νηστίσιμα μπιφτέκια με κινόα!

editor

Εκμέκ με τσουρέκι

editor

Μηλόπιτα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live