Κέικ τσουρέκι

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Κέικ τσουρέκι 2 σε 1 ή αλλιώς φανταστικό Monkey Bread με σοκολάτα και καραμέλα κανέλας. Γεύση μαγική, θα γεμίσει το σπίτι αρώματα και η εκτέλεση της συνταγής θα σας κάνει ξανά μικρά παιδιά. 

Υλικά

Για τη ζύμη
100 γραμ. ζάχαρη
2 κ.γλ. μαγιά
200 γραμ. γάλα χλιαρό
100 γραμ. βούτυρο (λιωμένο)
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες ή 1 μπαστούνι βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
περίπου 550 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. κανέλα

Για τη γέμιση
100 γραμ. αποξηραμένα κράνμπερις
100 γραμ. σταφίδα ξανθή
100 γραμ. κουβερτούρα
Για την καραμέλα
50 γραμ. βούτυρο
150 γραμ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.γλ. κανέλα
λιωμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη του Monkey Bread
Για το φανταστικό κέικ τσουρέκι με σοκολάτα και καραμέλα κανέλας, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη. Βάζουμε πρώτα στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, τα αυγά (αν ξέχασες να βγάλεις τα αυγά από το ψυγείο δες εδώ πώς να τα φέρεις σε θερμοκρασία δωματίου), το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και την κανέλα και τα χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι, όχι όλο μαζί.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαστιχωτή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Χτυπάμε τα υλικά για 10′ στο μίξερ.

Προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης γέμιση, κράνμπερις, σταφίδα και σταγόνες σοκολάτας. Μαζεύουμε τη ζύμη και με τις ενώσεις προς τα κάτω τη βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ.

Σκεπάζουμε καλά το μπολ με τη ζύμη και αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή για 1 ώρα κοντά σε ζεστό σημείο. Πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ξεφουσκώνουμε με τα χέρια τη ζύμη στον πάγκο. Τη χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά να βουτυρωθούν όλα.

Για την καραμέλα κανέλας
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Βουτάμε 1-1 μπαλάκι ζύμης να καλυφθεί καλά με την κανελοζάχαρη.

Η κανελοζάχαρη που λιώνει με το ψήσιμο ανάμεσα στη ζύμη, δημιουργεί μια καραμέλα κανέλας που ποτίζει το monkey bread μέχρι την καρδιά του.

Τα βάζουμε σε μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Τα τοποθετούμε απαλά το ένα πάνω στο άλλο, δεν τα πιέζουμε. Αφήνουμε το κέικ τσουρέκι να φουσκώσει για περίπου 30΄. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 45′.

Αφού ψηθεί, αφήνουμε για 20′ στη φόρμα κι έπειτα το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά. Περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Κόβουμε σε φέτες όπως το κέικ.

*Υπολογίστε επιπλέον χρόνο προετοιμασίας λόγω της αναμονής για τα φουσκώματα.

Πηγή:

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.