Gossipstory.gr
Ταξίδια

Κέρκυρα: το νησί με τα πολλά πρόσωπα

Η πρωτεύουσα του νησιού με τα καντούνια της, τις πλατείες και την πλούσια αρχιτεκτονική της είναι οικοδομημένη πάνω σε μία χερσόνησο και διαιρείται σε δυο τμήματα: Από τη μία η παλιά πόλη που κουβαλά στις πλάτες της πλούσια ιστορία και παράδοση και από την άλλη η νέα, που διακρίνεται για τους μεγάλους δρόμους της και τα πιο σύγχρονα κτίρια.

Προσοχή στις κανάτες: Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί υποστηρίζουν πως αν κάνει κανείς έστω και μία φορά Πάσχα στην Κέρκυρα είναι σαν να μην έχει αναστηθεί! Πράγματι, το Πάσχα στο νησί προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και αλησμόνητες αναμνήσεις. Το πρωί του Μ. Σαββάτου οι κάτοικοι της παλαιάς πόλης πετούν κανάτια μεγάλα με νερό από τα μπαλκόνια τους, από κάτω οι κάτοικοι και οι επισκέπτες παρακολουθούν εκστασιασμένοι το θέαμα, ενώ η φιλαρμονική μετά μαγεύει τους δρόμους της πόλης με τις μουσικές της.

Παραλίες
Το νησί διαθέτει μαγικές παραλίες, οργανωμένες πλήρως, οι οποίες συνδυάζουν το πράσινο της φύσης με το γαλάζιο της θάλασσας και που έχουν βραβευτεί για την καθαρότητα των νερών τους. Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, οι επιλογές είναι πολλές ενώ και για εκείνους που επιλέγουν την απομόνωση και την ησυχία υπάρχουν εξίσου παραλίες που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Οι πιο γνωστές είναι:

  • Άγιος Γόρδιος: με πεντακάθαρα νερά και εντυπωσιακή θέα αποτεελί από τις πιο γνωστες παραλίες του νησιού

κάρκυρα Άγιος Γόρδιος

  • Άγιος Γεώργιος: Παραλία 5 χλμ με μοναδικά νερά κοντά στο χωριό Αργυράδες, που διακρίνεται για την αρχιτεκτονική του.
  • Κασσιόπη: Βρίσκεται στο βόρειο σημείο του νησιού , διαθέτει οργανωμένη παραλία με άμμο.
  • Canal d’ amour: υπάρχει ο μύθος που υποστηρίζει πως όποιος κολυμπήσει στα νερά της θα συναντήσει τον έρωτα της ζωής του.canal-d-amour corfu.jpg
  • Άγιος Στέφανος: με πράσινα κρυστάλλινα νερά, μία παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

Που θα φάτε

Σοφρίτο, μπουρδέτο, παστιστάδα είναι τα χαρακτηριστικά πιάτα της Κέρκυρας. Η παστιτσάδα φτιάχνεται με αρνάκι, το μπουρδέτο είναι ψάρι με κόκκινη σάλτσα, ενώ το σοφρίτο κρέας με άσπρη σάλτσα και πολλά μπαχαρικά! Το Βενετσάνικο Πηγάδι στην πόλη αποτελεί ιδανική επιλογή για φαγητό, τα Δημαρχείο, La Cucina, San Giacomo, Rex, Old Fortress στο Παλιό Φρούριο προσφέρουν πολλές γευστικές επιλογές και απολαύσεις. Μη λησμονήσετε να δοκιμάσετε: Μάντολες, μαντολάτο, κουμ κουάτ, και τσιτσιμπίρα.

Τι θα δείτε

Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα

Ο πασίγνωστος αυτός μεταβυζαντινός ναός βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία και αποτελεί πόλο έλξης πολλών ταξιδιωτών που επιθυμούν να ασπαστούν το σκήνωμα του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται σε μία αργυρή λάρνακα. Λόγω της Βενετοκρατίας δεν χαρακτηρίζεται από τα πομπώδη στοιχεία που συναντάμε σε πολλούς ναούς της Ελλάδας, είναι πιο απλός εξωτερικά με εντυπωσιακό καμπαναριό. Κάθε χρόνο ου Αγίου Σπυρίδωνος, γίνεται λιτανεία, της οποίας την απαρχή συναντάμε στα ενετικά χρόνια.

Παλαιό φρούριο

Στην ανατολική πλευρά της πόλης βρίσκεται το Παλιό φρούριο το οποίο χτίστηκε για να προστατέψει τους πολίτες από τους επιδρομείς. Μεταξύ του φρουρίου και της πόλης υπάρχουν σήραγγες και γαλαρίες, που συμβάλλουν ώστε να μπορεί να φτάσει κάποιος από το ένα σημείο στο άλλο. Στο εσωτερικό του διατηρούνται ακόμα και σήμερα οι αποθήκες, οι κάμαρες, οι φυλακές, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε στο έπακρο τη θέα της θάλασσας και της παλιάς πόλης.

Παλαιό Φρούριο Κέρκυρα

Αχίλλειον

Δεν υπάρχει κανείς, ακόμα και ταξιδιώτης που δεν έχει επισκεφτεί το νησί και που να μην έχει ακούσει για το Αχίλλειον, που ήταν το θέρετρο της Αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, γνωστή και ως Σίσσι και του Κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμου Β’. Εκείνη το είχε οικοδομήσει για να το επισκέπτεται και να ξεχνάει τον πόνο της ενώ εκείνος το απέκτησε μετά τον θάνατό της. Βρίσκεται στο ορεινό χωριό Γαστούρι, δέκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας και το μεγαλείο όσο και η ομορφιά του είναι εμφανή ακόμα και με το που θα αντικρύσει κανείς τον εξωτερικό του χώρο . Το εσωτερικό του είναι εντυπωσιακό ενώ το μεγαλύτερο ίσως σε αξία και άιγλη άγαλμα στο Αχίλλειο είναι ο “Αχιλλεύς Θνήσκων” που παρουσιάζει τον Αχιλλέα την ώρα που πεθαίνει, προσπαθώντας να βγάλει το ακόντιο από τη φτέρνα του. Το άγαλμα ο “Αχιλλεύς Νικών” είναι το μεγαλύτερο άγαλμα του Αχίλλειου, με διαστάσεις εξωπραγματικές, όπου ο Αχιλλέας παρουσιάζεται στη στιγμή της νίκης του.αχίλλειον

 

Μον Ρεπό

Η αγγλική αποικία του άγγλου αρμοστή Άνταμ, που εν συνεχεία έγινε η θερινή κατοικία της τότε ελληνικής βασιλικής οικογένειας είναι το γνωστό καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπό, που απέχει περίπου 3 χ.λ.μ. από την πόλη της Κέρκυρας. Το κομψό παλάτι, είναι ένα τριώροφο πολυτελές κτήριο, κτισμένο την εποχή της Αντιβασιλείας, δεσπόζει στη μέση του κτήματος και σήμερα στεγάζει το διαχρονικό Μουσείο της Παλαιόπολης. Είναι ιδανικός χώρος για περπάτημα μέσα στο πράσινο και την πλούσια βλάστηση.

Κανόνι

Το πασίγνωστο Κανόνι, με την ονειρική θέα που προσφέρει, ονομάστηκε έτσι χάρη στο κανόνι που υφίσταται στο σημείο και αποτελούσε ένα από τα κανόνια της πυροβολαρχίας των Γάλλων. Από αυτό το σημείο μπορεί κανείς να επισκεφτεί το Ποντικονήσι και να απολαύσει τον καφέ του έχοντας στα πόδια του ίσως μία από τις πιο ωραίες θέες της Κέρκυρας. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως το κανόνι καθηλώνει με την ομορφιά του κάθε ταξιδιώτη του νησιού.

Ποντικονήσι

Η Ρένα Βλαχοπούλου δεν τραγουδούσε τυχαία με πάθος: «Κέρκυρα, Κέρκυρα με το Ποντικονήσι…» που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού., που σύμφωνα με τις παραδόσεις εκεί ήταν ο βράχος στον οποίο ο Οδυσσέας συνετρίβη με τη σχεδία του. Ο επισκέπτης μπορεί να το επισκεφτεί με τα καραβάκια που τα δρομολόγιά τους γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ στις 6 Αυγούστου, όταν γιορτάζει το μοναστήρι, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, μπορεί κανείς να το επισκεφτεί και για προσκύνημα. Αν υπάρχει ένα μέρος στην Κέρκυρα που έχει φωτογραφηθεί περισσότερο από τα υπόλοιπα αναμφισβήτητα αυτό είναι το Ποντικονήσι.

πηγή: www.tourism.gr

Related posts

So this is…SPARTA!

supervisor

Ιος: Ρομαντική και ανεξερεύνητη

supervisor

Πτήση χωρίς ενδιάμεσο σταθμό: 16 ώρες και 20 λεπτά

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live