Backstage24.gr
Γεύσεις

Κολοκυθόπιτα

Μπορούμε να προσθέσουμε 60 ml σιρόπι σφενδάμου την ώρα της παρασκευής για να αυξήσουμε τη γεύση.

Υλικά

  • 500 γρ. ψίχα από πορτοκαλί κολοκύθα
  • 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 ml. χυμό πορτοκαλιού
  • 120 ml. ελαιόλαδο
  • 60 ml. κονιάκ
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλο
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα και την βάζουμε μέσα σε μια βαμβακερή πετσέτα και να την πιέζουμε πάνω από ένα μπολ ώστε να αφαιρέσουμε την υγρασία.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις.
Παίρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια με τη βοήθεια ενός τρίφτη, τρίβοντας το από την πιο ψιλή πλευρά. Στην συνέχεια στύβουμε τα πορτοκάλια για να πάρουμε το χυμό τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν πρέπει να μας ανησυχεί αν θα είναι κάπως σφιχτό.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ.
Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά χαμηλώνοντας την θερμοκρασία στους 180°C. Καλό είναι, μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος, να δοκιμάσουμε με ένα μαχαίρι το κέικ. Αν βγει καθαρό τότε το βγάζουμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε προσθέτοντας άχνη ή σιρόπι σφενδάμου.

Πηγή:.giorgostsoulis.com

Related posts

Τάρτες με καρύδια και καραμέλα

editor

Κιμαδοπιτάκια

editor

Κουλουράκια με κρασί και ελαιόλαδο

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live