Το κολοκύθι είναι ένα λαχανικό της εποχής και για την περίοδο της νηστείας ότι πρέπει.
ΥΛΙΚΑ:
½φλιτζ. ηλιόσπορος
αλάτι, πιπέρι καγιέν
1½ κιλό πράσινα κολοκύθια, τριμμένα
2 πατάτες, τριμμένες
3φλιτζ. τυρί σόγιας, τριμμένη
1κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
200γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½φλιτζ. ελαιόλαδο
50γραμ. φυτικό βούτυρο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι καγιέν
1½ κιλό πράσινα κολοκύθια, τριμμένα
2 πατάτες, τριμμένες
3φλιτζ. τυρί σόγιας, τριμμένη
1κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
200γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½φλιτζ. ελαιόλαδο
50γραμ. φυτικό βούτυρο (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30′ να στραγγίξουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε αντικολλητικό τηγάνι, καβουρντίζουμε τον ηλιόσπορο για περίπου 5 λεπτά. Τον πασπαλίζουμε με καγιέν και αλάτι και μόλις κρυώσει τον πολτοποιούμε στο multi. Ψήνουμε τα κολοκύθια για 2-3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μαζί με όλα τα υλικά ώσπου να γίνει ένας μαλακός χυλός. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
Διαβάστε επίσης: