Backstage24.gr
Γεύσεις

Κολοκυθόπιτα

Υλικά:

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
  • 1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 κιλό κίτρινα κολοκύθια
  • 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι γλασσέ
  • 1 κουτάκι φύλλο για πίτα

Εκτέλεση:

-Πλένετε τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε

-Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γί΄νουν πολτός

-Προσθέτετε την κανέλλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα γαρύφαλλα

-Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε και το ρύζι

-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο

-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι

-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

-Απλώνετε τη γέμιση

-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί

-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε

-Ραντίζετε με βούτυρο

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο

πηγή: syntages.gr

Related posts

Cupcakes καρύδας με ανανά

editor

Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ

editor

Spaghetti Puttanesca (Πουτανέσκα)

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live