Backstage24.gr
Γεύσεις

Κοτοκεφτέδες με πιπεριά και κριθαροκουλούρα

Υλικά για 3 άτομα:

350 γρ. κιμά από κοτόπουλο (ή ένας στήθος κοτόπουλο περασμένο στο μούλτι)
2 κρίθινα παξιμάδια (50 γρ.) τριμμένα στο μούλτι
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ή 2 μικρότερες ψητές πιπεριές Φλωρίνης (ή έτοιμες από βάζο) ψιλοκομμένες
1 αβγό
1 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
1 κ.σ. μουστάρδα
καλαμποκάλευρο
ελαιόλαδο και σπορέλαιο (ή μόνο σπορέλαιο) για το τηγάνισμα
Αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά και τα τριμμένα παξιμάδια.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
Βάζουμε το αβγό και το φιλέ αμυγδάλου.
Ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το αλάτι με το πιπέρι.
Ζυμώνουμε τον κιμά και τον βάζουμε στο ψυγείο για 15′.
Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πανάρουμε σε καλαμποκάλευρο.
Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σημείωση: Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πράσινη σαλάτα.

Πηγή:easykuzina.gr

Related posts

Κεφτεδάκια κοτόπουλο

editor

Σουφλέ σοκολάτας

editor

Η Βίκυ Λέανδρος ετοιμάζει βιβλίο με ελληνικές συνταγές μαγειρικής

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live