Backstage24.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο κρασάτο με λαχανικά

Για το Κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 12 μικρά κρεμμύδια στιφάδου
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ νερό
  • 500 γρ φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • 1/3 φλ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (2 κ.γ.)
  • 1 1/2 φλ κόκκινο κρασί
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κ.γ. ξηρό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. λιωμένη πατάτα διαλυμένη σε 2 κ.γ. κόκκινο κρασί
  • 113 γρ μπέικον, μαγειρεμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τις φτερούγες του κοτόπουλου και τις κάνουμε 3 κομμάτια.

Κόβουμε το υπόλοιπο  κοτόπουλο σε 4 κομμάτια: 2 στήθος και 2 μπούτια.

Βγάζουμε την πέτσα και τα κόκαλα από το στήθος.

Αφήνουμε στην άκρη το στήθος και τα κομμάτια φτερούγας με το περισσότερο κρέας .

Αφαιρούμε τα κόκαλα από τα μπούτια και κρατάμε το κρέας τους.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα 12 κρεμμύδια, τα καρότα, τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε σε υψηλή φωτιά, μέχρι το νερό να εξατμιστεί και τα κρεμμύδια να αρχίσουν να ψήνονται.

Συνεχίζουμε μέχρι τα κρεμμύδια να σοταριστούν από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Ζεσταίνουμε την άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και όταν κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σταδιακά, ψήνοντας για 3-5 λεπτά από κάθε μεριά.

Βγάζουμε όλα τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το σκόρδο για 10 δευτερόλεπτα.

Κατόπιν βάζουμε το κρασί, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε.

Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε ελαφρά για 5-10 λεπτά.

Έπειτα, βάζουμε την λιωμένη πατάτα στην κατσαρόλα και ανακινούμε μέχρι να δέσει.

Προσθέτουμε το μαγειρεμένο μπέικον (προαιρετικά),  τα μικρά κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια με τους χυμούς τους.

Κρατάμε το φαγητό ζεστό μέχρι να σερβίρουμε.

Related posts

Φθινοπωρινή σαλάτα με αχλάδι και ψητό κατσικίσιο τυρί

Αναστάσης Δαφνής

Feteer- Αλμυρή μπουγάτσα

paraskevi.eustathiou

Φασολάκια

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου